woensdag 21 maart 2012

Part of the weekend

Wat betreft koeken eten, heeft Janina het spreekwoord “Jong geleerd …” goed begrepen. Er zijn er echter die er ook op andere vlakken vlot mee weg zijn.
Janina leerde daar afgelopen week twee voorbeelden van kennen.
De eerste, Ibe Rossel, bracht ze in het kader hiervan (uiteraard!) een bezoekje.
Ibe houdt van leuke kleren, maar nog veel meer van kostbare schatten opgraven (in vintage shops), unieke verrassingen die in haar schoot springen (in leuke hebbedingwinkeltjes) en creatief schoons. Ze is blij wanneer ze een pareltje vindt, maar ze houdt minstens evenveel van het zoeken.
Ibe droomt van grootste dingen zonder de zin voor de realiteit te verliezen. Ze houdt van roze pompons, maar wil geen prinses zijn. Het kanaal al overgestoken op vraag van een Kwaliteitsblad maar ontzettend bescheiden, lief en grappig. Een meisje van slechts twaalf jaar oud, met een eigen wil en een vastberadenheid die enkel te bewonderen zijn.
Wie ook een praatje wil maken met Ibe, kan dit gezellig op deze manier.

De andere jonge ontdekking is een soort guilty pleasure, want van het soort waar Janina meestal mee lacht.
Nu goed, het imago van de übercoole hipperd kan niet altijd hoog worden gehouden en Janina geeft dan ook toe dat ze hier stiekem een klein beetje kippenvel van krijgt:Allé zeg, slechts 16 jaar oud!

2 opmerkingen:

Juffrouw Sanseveria zei

Met het lezen van het woord 'koek', dacht ik terug aan de geweldige oplijsting van lekkers die gij ooit postte; En dat brengt mij bij de volgende vraag: de okapi koeken van den aldi, al geproefd? Zo ja: vindt gij die ook verschrikkelijk vies en naar tuttefruttebollen smaken?

Janina Modaal zei

Uiteraard werden de Okapi koeken meteen getest! :). Maar inderdaad: wat een zware tegenvaller. Ik werd er echt bijna triest van. Wat een verloren kans!