dinsdag 12 oktober 2010

Part of the weekend never dies

Het weer zat er misschien voor iets tussen of ik was misschien geheel toevallig extra goedgeluimd, maar wat de oorzaak ook zij, het was een erg plezierig weekend.

Ik ging kijken naar Turk-waas, een film die ik, mea culpa ten aanzien van al die positieve recensies, al een beetje vergeten was nog voor ik de zaal uit was.
Maar dat is voer voor "Janina kijkt en keurt".

Er werd gekuierd in de winkelstraten, er werd een heel klein beetje gewerkt en toen werden de dansschoenen aangetrokken.

Eerste halte was het openingsfeest van het STAM, alwaar de hele hippe sectie van de stad samenschaarde.
Het was plezant, er waren uiterst sympathieke blogsters, er was leuke muziek maar na een tijdje waren er helaas ook koude voeten.

Tweede halte was geheel onverwacht een vervallen kasteel alwaar robots, zatte mexicanen, zebra's en bouwvakkers rond dansten. Ondergetekende was een last minute bizarre fee/ La Esterella met albino-neger-pruik en toverstaf. U hoeft geen beeldmateriaal te verwachten.

Laatste halte was de Famous Underground Club, zoals ze zichzelf graag noemen, alwaar vrolijk gedanst werd tot het ochtendgloren.
Platendraaier van dienst was onder andere deze:Zoals U ziet maakt hij liederen van rond de 10 minuten.
Maar luister vooral eens, want het is best plezant en U weet nooit dat de nieuwe hit van Skunk Anansie op dit moment door de radio schalt *epilepsie-aanval*, dan zijn bovenstaande bliepjes echt een ideale cover up.

Janina mag dan al eens 24 uur wakker blijven, ze heeft ook een verantwoordelijkheidsgevoel om U tegen te zeggen. Vele nachtrusten werden er al de dupe van.
En "wie kan uitgaan, kan opstaan", werd haar ook altijd geleerd.

Met de echo's van de Berlijnse Blieps nog in de oren, trok ik zondagmiddag plichtsbewust maar ook met volle goesting richting centrum, alwaar ik voor het eerst echte naaijuffrouw mocht zijn.
Ik sprong in voor één van deze dames en zag enkele beginners met een volledig afgewerkt én gevoerd zakje huiswaarts keren.
Dat is wat anders dan die keukenschort waar ik 7 maand aan werkte in mijn eerste jaar naailes.

Zo, U bent weer op de hoogte, zij het een dag te laat, U heeft er een leuk lied bij en ik haast me nu om mijn dansschoenen te laten "verhalvezolen".
Nog 4 dagen en ze moeten alweer van dienst kunnen zijn he.

In aantocht: een bijna-klaar stokje, een recept en een existentiële groentenblogcrisis.

4 opmerkingen:

Liesel zei

Waw, dat zag er weer een druk, leuk weekendje uit! Ik ben nog aan het bekomen van vorige week :-)

plukdedagsandra zei

Zeven maanden? Ik hoop dat dat bij mij niet gaat zijn, maar ondertussen toch ook al een maand.

Elza D. zei

Ik noem u vanaf nu 'het wijf van de vette schijf'.

Ella Montella zei

Gade gij echt élk weekend dansen?
Amai, chapeau. Ik kan dat fysiek niet meer aan zenne (en dat op mijn leeftijd!)