maandag 30 maart 2009

Een stokje voor het slapengaan

Joehoew, ik kreeg een stokje toegeworpen door Liset!

Een stokje dat vraagt om persoonlijke ontboezemingen, iets waar Janina normaal niet te snel op ingaat. Op dit late uur is Janina echter werkelijk tot alles te overtuigen, dus snel het hete ijzer smeden.Wat is op dit moment mijn obsessie:
Janina leeft soms wel eens van de ene obsessie naar de andere. Belangrijke of belachelijke obsessies. Zo was ze ooit eens enkele weken bezeten door het spelletje dat ook op Uw *wijst U met een vingertje aan* computer staat, namelijk Spider Solitaire. In de categorie belachelijke obsessies dus. Ook blogspots lezen tot ze het hele archief van elke interessante blogger had doorgenomen, was een tijdje een obsessie. Ha, dat vind U al belangrijker he, medeblogger? Of zodanig geobsedeerd door haar thesis dat ze na een nachtje stappen nog enkele uurtjes achter haar bureau kroop. Of dat een obsessie was met die thesis of met het schuldgevoel, dat mag U kiezen.
Maar goed: huidige obsessies dus.
Aften. De obsessie van de dag is: aften. Omdat Janina's mond er vol van staat. En waar de mond van vol is... of was het omgekeerd?
Pyralvex, mond-lakkers, andere apotheekmiddeltjes, spoelingen allerlei, ... ze passeerden al allemaal de revue. Tevergeefs. Daarnet probeerde Janina de geitenwollensokkentruc met gember. Omdat ze dat nog liggen had. Wat beschimmeld en ontbonden, maar ach, details. Dus zat ze net 10 minuten met een schijfje gember in de bek geklemd. En maar branden. En bloed dat overal klopte. En ogen die traanden. Het leek allemaal een beetje teveel op het uitbranden van wratten.
Over naar het volgende dus.Wat draag ik nu:
De eerste zelfgemaakte broek! Met een lelijke en suggestieve rits vooraan! Met uitpuilende zakken! Met overal stof teveel en teweinig vlees er in! Maar! Zelfgemaakt!
Daarboven draagt Janina een paar kokosnoten, een hawaislinger en een lasbril.Wie heb ik het laatst een knuffel gegeven:
Neenee, wie heeft klasgenoot F. laatst een knuffel gegeven! Dat is de vraag! En het antwoord is: Janina's stervende vetplant. Want de doodsoorzaak was volgens hem een gebrek aan liefde. Of water, dat kon het ook zijn.


Wat zou ik willen veranderen:
Mijn mond. In een aftenloze mond.
Mijn haar. In grote, lange, bruine krullen.
Mijn broek. In een perfect-zittend modelletje.
De wereld. In vreed' op aard aan alle menschen van goede wille.Wat at ik vanavond:
Zesgranenboterhammetjes met platte kaas en aardbeien en een stukje zwarte chocolade met noten.
Dat klinkt zo gezond. Terwijl het allemaal één grote suikerbom was. En hupla, dadelijk doen we er nog wat chips bij.
Vet en suiker, dat is als yin en yang, je moet dat in evenwicht houden.Mijn laatste aanschaf:
Ha! Een aanschaf van jewelste!
Meer bepaald de kleren die Janina zal dragen op de trouw van haar zus. En schoon dat t is! Retro en zo! Met een blousje in de rok, zoals het een ware secretaresse behoort. Met hakjes en een grote sjakos om al het eten dat nog over is op het feest, in te steken.Naar welk geluid luister ik nu:
Naar het gestap en gestommel van de bovenburen.
En naar een nieuwe cd: Black Diamond van Buraka Som Sistema.
U moet ook echt eens luisteren. Via tjoetjoep of zo. Bijvoorbeeld naar Sound of Kuduro of naar Kalemba. Wanneer U niet in dza mood bent, zal al dat lawaai hoogstwaarschijnlijk ongelooflijk op uw sistema werken, maar bent U wel in dza mood, dan weet u vast even niet meer waar u het heeft. Toeters en bellen en oenke oenke en rappende negers en bliepbliep en negerinnekes die roepen van wegue wegue!Favoriete weertype:
Zonnig en warm. En liefst niet enkel achter de chauffage.
Meer moet dat niet zijn.Mijn doel:
Jee.
Een doel. Geen aften meer hebben is een te flauw antwoord zeker?
Ach, voor Janina geen grote levensdoelen. Nu toch nog niet. Enkel grote doelen voor Janina wanneer ze groot en sterk genoeg is om te kunnen relativeren wanneer ze onbereikt blijken.
Nu doet ze liever maar gewoon wat.Wat ik zeker nog ga doen in dit leven:
Een wondermiddel uitvinden tegen aften. Want die gember, dat voel ik nu al, dat was ook weer een mislukt experiment.
Hey, geen verwijten dat het hier teveel over hetzelfde gaat he! Iets is een obsessie of het is het niet he!Zeg iets tegen de persoon die je getagged heeft:
Dag Liset! Janina zegt je oprecht en met haar hand op haar hart dat ze jouw ontwerpen altijd erg leuk vindt! Zoals het vogelhuisje, woow! Flink flink verder doen en in jezelf geloven, dan word je de grootste haakster-prinses van de heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele wereld!

Favoriete vakantieplek:
Daar waar de zon schijnt, de vogeltjes fluiten, de cursussen ritueel verbrand worden, de favoriete boeken zichzelf schrijven, de leukste muziekjes uit de boxen schallen, de vrienden altijd welgezind zijn en de dagen 48 uur duren.

Films die ik kan blijven bekijken:
Meestal bekijkt Janina een film maar één keer, omdat ze nog zoveeeeeel moet zien en vreest nooit klaar te zijn in dit leven.
De reeks "Twin Peaks" van D. Lynch zou ze echter graag nog een tweede en een derde keer zien, omdat het onmogelijk is alles in één keer op te merken en mee te hebben.Favoriete theesmaak
Tot U spreekt een echte theeverslaafde, met als favorieten "sterrenmix" en een mengeling uit een winkeltje hier in t centrum. Allebei bevatten ze veel anijs en zoethout, njammie. Maar ook verse muntthee is onweerstaanbaar en, geheel in tegenstelling tot oploskoffie, de oplosthee van Whittard "Good Night".

Het boek dat ik momenteel lees:


- De Walging, van Sartre
- Zwerm, van Peter Verhelst. Al 10 keer aan begonnen, maar steeds opgegeven na een goede honderd pagina's. Een zoveelste poging dus.
- Iets over de biologische basis van muzikale ervaringen. Toffer dan het klinkt hoor. Supermegaspannendkweetnieoewijscool.Wat mij op dit moment veel plezier geeft, maar tegelijkertijd ook schuldgevoelens:
Snoepen, een eeuwig genot én schuldgevoel.
Maar wanneer Janina moet kiezen tussen een appel en een koekje, is de keuze helaas altijd zo snel gemaakt. En koekjes moet je niet schillen.Het landschap van mijn gedachten:
Huh?
O welige, wakke hersenkwabben, glinsterend van het hersenvocht en glooiend onder de schedelpan; ongekend zijn uw stromen en woordenwatervallen, ongetemd zijn uw gevoelensgolven...
Ha! Lyriek! Zeg mij wat!

De laatste quote die indruk op mij heeft gemaakt:
"Blowing out one's candle doesn't make your's shine brighter".
Indrukwekkend vanwege de vele decennia dat ze al meegaat op wc-deuren allerlei. Dit weekend nog gespot. Al zeker 5 jaar prijkt ze daar op de deur. Al zeker 50 keer hebben ze die deur overschilderd. Maar het blijkt om een hardnekkige poëet en stamgast te gaan.Welke kwaliteit ik zou willen hebben:
Aften-immuniteit.
En soms een iets dunner ironie-schild.
Kijk hier, een ware ontboezeming!Waar ik op wacht:
Op de nieuwe cd van M.I.A., die er waarschijnlijk nooit meer zal komen wegens op pensioen op haar in-de-twintig.
Op het nieuwe boek van Zafon. Want zijn vorig boek was, ondanks het nogal flauwe einde, wel heel verslavend.
Op de uitvinding van een reuzekersenpitkussen waar je helemaal in kan.Heb je een tic of kenmerkende eigenschap:
Ja, dat heeft Janina wel.
Ze komt namelijk nogal veel aan haar neus. Het is een snelle, opwaartse beweging met één of twee vingers zonder enig nut.
Voorts kenmerkend: blind als een mol - te laat gaan slapen - een panische angst om de I-pod luider dan op volume 5 te zetten.
En nog één ding:Aften!


(Wie het stokje hebben wil, men pakke het)

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Heb ook soms last van aften.Ga eens achter homeopatische granulen K30 Borax, dat helpt enorm.

vermiljoen zei

voor zover ik begrijp komen wij uit dezelfde stad, en dan vraag ik me af, ook theefreak zijnde welke theewinkel jij ferquenteert

zapnimf zei

Handig, jij kan dit stokje herbruiken telkens als er zich een nieuwe obsessie aandient.

lisette zei

Dank je wel, lieve en geweldige Janina!! Grote complimenten, ga er helemaal van blozen...
Sterkte met je aften. Heb ik veel gehad toen ik klein was, heel vervelend, weet ik nog..

Janina Modaal zei

@anoniem: homeopatische granulen... ik onthou het voor de toekomst!
@vermiljoen: ik ga regelmatig bij Simon Lévelt. Het is een beetje een "keten", maar ze hebben er best lekkere thee. Weet jij nog betere winkels zijn?
@zampnimf: zo ben ik, recyclage voor alles.
@liset: je verdient ze hoor, die complimenten :o).

vermiljoen zei

Ik ging vroeger naar Vandekerckhove (brabantdam?) maar tegenwoordig naar Lévelt. Keten of niet, goeie thee, en kundige dames achter de kassa. Als je ooit winkelmeisje en klant hoort kletsen over smaakpappillen, dan ben ik het (met kleuter die verlangend naar de pralines kijkt aan mijn rokken en baby op de arm (en bakfiets voor de deur)). Ik drink nu Chunmee Young Hyson (met een typische kruidig-grassige smaak, prachtig toch!) en de Sencha Green Apple wordt hier ook zeer gesmaakt.