dinsdag 10 juni 2008

Een zalmdambordDit weekend legden we thuis een volledige, ganse, onverkapte zalm op de barbecue. Een schoon zicht en vooral een lekker festijn.

Zoals het een echte studente behoort, nam ik de restjes mee naar m'n kot.
Alwaar ik me zette te piekeren over wat er precies mee te doen.

Het werd het volgende, het werd getest en goedgekeurd en nu speciaal voor jullie neergepend:

  • Kook pasta. Ik nam van die pasta die eens in Denaldi stond, tijdens de "Italië-week". De pastatjes lijken op tajine's. Of op sombrero's. Ik weet dat het allemaal niet terzake doet, maar ik vermeld het om eens te vragen: is er iemand die die sombrero's in één keer in zijn mond krijgt? Ik vond het namelijk een heel gevecht, die eetbare sombrero's.
  • Stoof witloof in een beetje boter. Kruid met p&z en suiker.
  • Voeg een handvol rozijnen toe aan het witloof.
  • Ik had ook nog één (!) groene asperge meegekregen van thuis. Die heb ik er ook maar ingedaan. Ik dacht, ik vermeld dat hier maar even, stel dat iemand toevallig ook ergens een verloren asperge liggen heeft...
  • Voeg Uw zalmrestjes toe. Indien je geen restjes hebt, kan je ook nieuwe, verse zalm kopen. Hou er rekening mee dat dit gerecht dan heel wat snobistischer zal smaken, plots :o).
  • Je kan het allemaal wat smeuïger maken door er een beetje room bij te doen. Wees dan wel slimmer dan ik en ruik eerst eens of die room die al twee weken in uw frigo staat nog niet zuur is. Indien U deze stap oversloeg en er komen dikke, stinkende klodders uit uw roomflesje, sla dan in paniek, neem een lepel en schep al het eten dat in contact is geweest met de room er met een zwierige zwaai uit, rechtstreeks in de vuilbak. Of op de grond. U kuist dat straks wel op.
  • Gooit alles bij elkaar.

Ga rustig zitten, probeer die sombrero's in uw mond te krijgen en eens dat gelukt is, geniet.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

mooie foto!
zelf getrokken?

Janina Modaal zei

Zelf gegoogled, telt dat ook? :o).

Anoniem zei

Net zo lekker als jouw recept: stoof heel fijn gesneden groentjes zoals worteltjes, prei, courgette, doe er een scheutje witte wijn bij, laat inkoken. Voeg naar smaak room aan toe, kruiden. Leg daarop de zalm, laat nog ff mee opwarmen. Heerlijk met pasta of nieuwe patatjes.

Janina Modaal zei

Mmm, njammie, dat is voor met de volgende zalmrestjes :o).