woensdag 16 april 2008

Een onverzonden briefBeste dokter Oetker,

Door de band genomen ben ik fan van uw producten. Uw pizza's zijn lekkerder dan die van den Aldi en uw mix voor brownies heeft mijn populariteit al serieus doen toenemen.

Gisteren lag er echter een halfrotte banaan in mijn fruitschaal. De beste oplossing is ofwel een milkshake ofwel bananencakejes. Ik ging voor het laatste en spurtte naar de supermarkt om deegmix, wegens te lui om alles zelf te doen. Er stond enkel een flesje van U, Dr. Oetker, dat veelbelovend klonk:melk bij doen, schudden en voila, daar zijn de versgebakken cakejes al. En zo deed ik. Ik voegde ook de halfrotte banaan en stukjes chocolade toe, voor het banana-split-effect. Ik moet zeggen: het was inderdaad iets van twee keer niets. Op 5 minuutjes is het beklonken en zitten de cakejes al lekker warm in de oven.

Maar: ik had het al meteen door toen ik ze uit de oven haalde: hier klopt iets niet. En toen ik er eentje proefde, wist ik het zeker.
De cakejes hebben namelijk een plastiekachtige bovenlaag. Dat bederft de smaak niet echt, maar wel de eetlust en het eetplezier. Het smakelijk is er toch een beetje af. Je kan het vergelijken met industriƫle kant-en-klaar cake. Daar schort ook altijd iets aan.

Daarom wil ik U vragen: wat is het nut van die taaie plastieklaag? Is dat misschien een gestandaardiseerde preferentie binnen het Dokter Oetker milieu? Ten huize Janina alvast niet. Hier gelden de modale voorkeuren. Een mals cakeje, met een beetje krokante doch zachte bovenlaag. Bij ons thuis trokken wij niet aan moeders rok met de vraag "toeoeoe, mama, bak nog eens van die plastiekcake".

En zeg nu niet dat het aan die banaan lag.

3 opmerkingen:

DieterVDW zei

't lag aan de banaan.

Dr. Oetker zei

Geachte,

Graag wil ik u danken voor het vertrouwen in mijn producten. Daar ik in mijn schooltijd nogal wat problemen had om mijn zelfvertrouwen op een aanvaardbaar peil te houden - hoe zou u zelf zijn als uw klasgenootjes u elke dag bekogelden met koosnaampjes als 'oelewapper' - acht ik de steun van trouwe klanten zeer hoog. Vandaar dat ik deze brief later ook zal besluiten met "Hoogachtend". Let op mijn woorden.

Mijn oprechte excuses als er iets is misgelopen bij de bereiding van eender welk mijner producten. Wij zullen alle middelen inschakelen om uit te zoeken welke fout er in het productieproces is geslopen. Dr. Oetker wil u dan ook verzoeken een dergelijk cakeje op te sturen naar

Dr. Oetker
Lozenstrasse 16
50280 Bielefeld
Deutschland

zodat onze experts elk kruimeltje uitgebreid kunnen onderzoeken. In afwachting van de benodigde resultaten nodigen Dr. Oetker en zijn vrouw (Dr. Oetkerin, dat spreekt voor zich) u graag uit in onze woonst in Bielefeld, alwaar u naar hartelust onze nieuwste producten als allereerste kan proeven en beoordelen. Zonder plastieklaagje, beloofd (haha).

Hoogachtend,

Dr. Oetker

Janina Modaal zei

Lieve dokter Oetker,

Dank voor je brief.
Ik ga graag in op jullie voorstel af te zakken naar Bielefeld om me daar over te geven aan een ongeremd oetkerexperiment. De cakes, pizza's, brownies en wie weet welke nieuwigheden nog allemaal, zullen er welriekend uit de over komen!

Nadat ik deze middag m'n Oetker Vegetale Pizza heb opgegeten, begin ik m'n valies te maken.
Moet ik ook lakens en handdoeken meebrengen of kan ik dat van jullie gebruiken?

Tot gauw, in Lederhosen!