maandag 23 augustus 2010

Part of the weekend never dies

Ik kan weer niet veel anders dan starten met mij te excuseren.
Ik ga heel de week in bad en daardoor schoot de weekendplaat er weer bijna bij in.
Stap voor stap verduidelijking.

We beginnen bij het weekend.
Ik zag er drie dagen zo uit:

Maar dan in spiegelbeeld (voor de critici).

Pers en plebs hebben de concerten ondertussen al voldoende, doch geheel terecht, bejubeld en ik kan niet meer zeggen dan dat ik geëvolueerd ben van Onwetende naar Fan.
Ik toonde U Uw plaats, raapte Uw lege drankbekers op en riskeerde mijn leven door U het kussentje terug te vragen waarop U had gezeten, maar bovenal zat ik er bij en keer ik er naar en zag ik dat het goed was.

De weekendplaat kan dan ook niet anders zijn dan dit:Ik dacht dat ik nooit zou zwichten voor zo wat mellow achtergrondzangeressen en een cheesy saxofoonriedeltje, maar de afgelopen drie avonden bewezen alvast het tegendeel.
Volgende week gaan we nog eens wild feesten hoor, gene paniek, dat wordt hier geen stek voor woessies.
Maar vandaag nog even wel dus.
En moest u mij dingen beginnen verwijten over de rare tekeningetjes in de (amateur)clip, zo daar zijn mannen in kostuum en naakte vrouwen met enkel jartellen aan, ik weet helemaal van niets en het was het beste wat het net te bieden had.

Wat dat bad betreft: zo heet dat tegenwoordig als je een week Frans moet praten en dit met het oog op betere jobperspectieven en al. Een taalbad.

De combinatie van beide activiteiten zorgde er voor dat ik deze ochtend in bad ging met slechts drie uren slaap achter de kiezen, maar hé, ik moest toch wat blijven hangen, stel dat de Leo eens uit zijn backstageding kwam of zo.
Wat niet gebeurde.

10 opmerkingen:

Linn zei

Tsss, het lijkt wel alsof je je een heel klein beetje schaamt omdat de concerten van de Leonard je bevallen zijn. Geloof me, als je later aan je kleinkinderen zal vertellen dat je Leonard Cohen nog live aan het werk gezien hebt dan zullen zij u vol bewondering aankijken en u de coolste oma ooit vinden. ;-)

Aan mij en mijn concertpartners heb je trouwens geen werk gehad: wij hebben onze plaatsen zelf gevonden, geen drankbekers op de grond gegooid en onze kussentjes op tijd weggemoffeld in onze tassen. Kuch.

Veel succes in bad.

jeronimo zei

ja ik ook ik ken 'm maar vaag van de radio en dat ene live-cd'tje uit de verzameling van mijn ma uit 1976
ik kocht uit nieuwgierigheid "live in london" en ik vond dat ronduit saai
op het concert was ik na drie uur ook fan geworden en de next morning vond ik "live in london" al heel wat meer bezield klinken"
en ja af en toe toch weer wat razende blackmetal door de speakers :D

Janina Modaal zei

Linn: neenee, zeker niet beschaamd, maar wel een beetje verrast!

Nele zei

He, ik heb ook enkele delen van dat concert kunnen meepikken: vrijdag de soundcheck door het open raam op het werk en zaterdag de laatste nummers van achter de hekkens. Aan mij heb je dus ook geen werk gehad!

sarah zei

Pff ik heb ook altijd backstagepech. Ik denk dat we de wereld moeten onderverdelen in twee: zij die altijd 'oh, toevallig' met de artiesten aan de klap geraken en zij (ik dus) bij wie dat nooit ofte nimmer lukt.

Desalniettemin: schoon liedje! Ik was efkes in de war omdat de eerste stem zo hoog is maar ik heb gelukkig volgehouden :-)

En misschien moeten we de wereld ook onderverdelen in zij die alles in één zin gezegd krijgen en zij die altijd minimum vier paragrafen nodig hebben om een reactie te schrijven. :-)

En heel veel smileykes.

:-))

sueper zei

gij hebt precies altijd trukjes om overal 'free' (allé wel werkend) alles bij te wonen - slim bekeken

.tonBouton. zei

Ik heb met mijn mond open naar de achterkant van de tribune staan kijken, en vond het ook erg betoverend. We hadden als opwarmer thuis al de plaat eens grijs gedraaid, dus live klonk het alleen nog maar nog beter!
Van mijnentweegs viel er dus niets dan een zuchtje in de lucht te rapen. Mooi vakantiejobje wel, heeft Janina een lange arm?

Ellen. zei

Ik ben een heel klein beetje jaloers...

lisette zei

Wat heb jij een mooi, lief horloge om!

elisse zei

ik ga akkoord met linn! (toch met die eerste & laatste paragraaf)