zondag 14 maart 2010

Part of the blogmeetingweekend never dies

Eerst een streepje muziek opzetten voor U verder leest.
De clipjes zijn allemaal om ter erbarmelijkst, dus gewoon op play duwen en verder lezen.
Zo, geregeld.
O ja, niet verschieten. Geen hip beenwerk deze week. Gewoon vrolijk ouderwets de lente bejubelen.
Probeer U nu de volgende situatie in te beelden:
U heeft allemaal samen, in groep, meer dan 350 mails gestuurd.
350
Die gingen allemaal over één ding: wanneer, waar en hoe spreken we eens af?
En "we" dat waren in dit geval een dertigtal naald-en-draad-blogsters van over heel het land.

We kenden elkaar en toch kenden we elkaar niet. We zagen waar de ander mee bezig was. We keken op naar de creaties van de ander. We toonden elkaar hoe we ons amuseerden of belachelijk maakten.
Maar elkaar echt kennen, neen, dat deden we niet.

Hoe zou die er in 't echt uitzien? Zou die ook in t echt zo grappig zijn? Zou die 10 cakejes eten of op de lijn letten? Waarover zouden we kunnen praten, als we ons zo niet kunnen verstoppen achter onze Singer of Brother of breinaalden? Die gaan toch niet denken dat ik in 't echt ook Janina heet?

Deze middag bracht antwoorden, en wat voor antwoorden!
Die zien er in 't echt allemaal superknap en goed uit! Met zelfgemaakte rokskes! Of met zelfgekochte kleedjes! Die zijn in 't echt ook heel grappig! En sympathiek! Die eten allemaal 20 cakejes maar komen geen gram aan! We konden zeker praten! Over ons werk, onze studies, ons naaimisbaksels, ons rijbewijs dat we nooit zullen halen, onze planten waarvan we niet weten of t onkruid of koningspalmen zijn en over de kinders en gaven ze ons nog meer tijd, we konden nog over veel meer babbelen.

Of eigenlijk iemand door had dat Janina een pseudoniemke is, dat weet ik niet zeker, maar ach wat, ik begin me steeds comfortabeler te voelen bij die roepnaam.
"Hé Janina!"
"Ja, waist?"
Kijk, hoe vlot dat gaat.

Er werden ook onvergetelijke one liners gelanceerd genre "Ik herken U aan Uw décolté", maar voor die pret had U er maar gewoon moeten bij zijn. Ik ga het niet allemaal verklappen.

Tenslotte kreeg iedereen een heel leuke herinnering mee, namelijk een goed gevulde goodiebag. Zoals van de Flair he. Maar dan veel en veel leuker.
Ik kreeg onder andere een heerlijk geurend roggekussen van Rood met Witte Stipjes, een gehaakt bloemetje van Oo Jipie, een cakeje van mezelf :), een erg leuk gebreid zakje met chocoladeparels in van Riet, handgemaakte zeepjes van Vixilady, een schattig strikje van Celestine, een maandverbandzakske van Miss Stik en *hapt naar adem na deze rijkelijke opsomming* een etuitje van Nele (onterecht blogloos). Dit alles in een superleuk kringloopzakje van eloleo.
Dat is nogal eens een verwennerij he?

Ik teken meteen voor een volgende meeting.
Weer cadeautjes!
Maar vooral: nog eens een praatje met al deze toffe creakoninginnetjes.
Merci allemaal!

27 opmerkingen:

♥Ilse♥ (Rood met witte stipjes) zei

ik vond het ook heel erg leuk, fijn je eens in "techt" gezien te hebben :-) Wat mij betreft mag er zeker een vervolg komen :-)

♥Ilse♥ (Rood met witte stipjes) zei

misschien moet je ook opsommen wat er zoal te smullen viel :-)

Annelyse zei

Ik weet héél goed dat je niet Janina heet, en toch heb ik je ook zo aangesproken. Maar anderzijds heb ik met Vermiljoen, meisjesmama, mamasha hetzelfde gedaan/gezegd. Moeilijk om de persoon los te koppelen van de blog. En zo bizar om ineens een persoon te zien achter die blog die je zo goed kent.

Maar 't was héél tof, lekker, en meer van die dingen :-)

Janina Modaal zei

Ilse: pas op of ik doe het hé :o).
Du-us: er was kaastaart, cake, cupcakes, pastasalade, stokbrood met smeersel, wraps, belegde broodjes, zelfgebakken brood, tiramisu, en en en
Ok, ik geef het op.
Je kussentje ligt hier naast mij, en verdorie, dat ruikt zo lekker! dadelijk gaat het mee in bed!
Annelyse: Ik vond het echt niet erg hoor, om als janina aangesproken te worden :). Jij mag dat allemaa, jij stoere pintjesopendoender ;).

Naadjes en draadjes zei

Oh, seg, wat jammer dat ik dat gemist heb, want daar ben ik ook wel voor te vinden. (ik nodig me dus gewoon uit voor een volgende keer) Ik ben er zeker van dat jullie allemaal het naar je zin gehad hebben, en wacht vol ongeduld op de vele blogs hierover.

liefbeesje zei

owla, straks krijg ik dikke spijt dat ik er niet bij was, maar heb de hele dag verder zitten werken achter de naaimachine en veel aan jullie gedacht! Jammer van de cadeautjes. :-)
Maybe next time...

Liesel zei

Gij zijt gewoon een Janina gij :-) Twas heel leuk eh!

Tess zei

Mss maar een chance dat ik er niet geraakt ben want ik ben alles behalve creatief en heb geen enkel zelfgemaakt kleedje of rokje. Hoe geïntimideerd zou ik mij wel niet gevoeld hebben? :-)

Kelly zei

Klinkt enorm leuk, gezellig en overheerlijk! :)

An zei

't Was de moeite hé. En Janina of niet...ge zijt een gezellige madam en ge hebt dat allemaal goed geregeld!

MiekK's zei

Ja, 't was zeker gezellig en voor herhaling vatbaar!

tantehilde zei

ik vond het keitof om janina-die-niet-echt-janina-heet te ontmoeten en we moeten dat zeker eens overdoen, want ik heb echt te weinig met iedereen kunnen babbelen ! en mijn cakje is ingepikt door mijn oudste dochter. Mijn broches en gehaakte bloem trouwens ook, maar die kan ik nog wel terugvorderen...hoop ik...

prutsen zei

Janina past wel echt bij u ;-). Echt fijn om u en al die andere sympathieke dames eens in 't echt gezien te hebben. Zoals tante Hilde zegt: er moet een vervolg komen, want er was echt te weinig tijd om met iedereen uitgebreid te babbelen.
Bedankt voor de praktische organisatie Janina! En voor de lekkere cakes, waar ik toch een stukje van heb mogen proeven vooraleer Grote Pruts het op heeft gegeten.

Mamasha zei

'k Ben begonnen als stresskonijn, maar 't is zo fijn geworden zeg. Ge zijt een hele toffe en ge hebt dat goed helpen organiseren!

vermiljoen zei

die andere naam (wat was dat nu ook al weer?) daar geloven wij niet in...
Het was een hele leuke dag e inderdaad we moeten het nog eens doen, met een andere tafelschikking (alsof die er was) want ik heb gelijk de helft van de madammen niet gezien.

Anoniem zei

Janina, het was echt de max he! En idd, te weinig tijd gehad, ik had nog uren kunnen doorkletsen!
Dus, zowiezo een vervolg! By the way, nog mensen die naar de vitrine gaan 28-3?
En Tess, ik had u ook graag ontmoet, ik hou enorm van uw schrijfsels, en dan kon ik u eens persoonlijk bedanken voor die secret santa organisatie!
Oh, en zo een lekkere cupcakes!! En lekkere quiches, en wraps, en slaatjes en...:-)
Ah ja, en Janina ik ken dus ook uw naam, maar heb ik u ook niet met janina aangesproken ? Sorry *bloos*

Kaasmuis zei

klinkt gezellig en lekker...
niemand waarvan je dacht: die is toch leuker in blogland dan in het echt :-) ?

Emma en Mona zei

Ik kom ook naar de vitrine en vanaf nu spreek ik jullie echt aan als ik jullie tegen kom!

Nele zei

Hehe,ik heb vooral een zekere Vermiljoen betrapt op dat Janina-geroep;),ik vond 't wel echt leuk gisteren,alhoewel ik minder met jou gebabbeld heb dan ik mij had voorgenomen.Achteraf een "doeme toch"-gevoel...;)
Dus ja,heel graag een vervolg!

Lichtindeduisternis zei

Goh, nu vind ik het helemaal jammer dat ik al enkele jaren niet meer achter de naaimachine geraak en alleen kerstkaartjes en uitnodigingen in elkaar flans en dus nooit uitgenodigd zal worden op een blogmeeting van creatieve blogsters )-:. Uit je verslag en de reacties blijkt dat dit een groot succes was. Leuk!

meisjesmama zei

Ik heb u niet met Janina aangesproken :-) Maar je zag er wel helemaal anders uit dan ik had verwacht! Dat komt zeker door dat prentje hier, toch raar dat je je daar onbewust een voorstelling van maakt he.
Maar dus, neuspiercing en lange benen!

Wij hebben ook niet echt gebabbeld he, jammer!

Janina Modaal zei

Naadjes en draadjes: inderdaad, de volgende keer ben je er gewoon bij! Ik kijk er al naar uit :).
Liefbeesje: een beetje spijt is hier wel op z'n plaats, ja :). Maar de volgende keer ben je er gewoon wél bij!
Liesel: het was inderdaad echt leuk! En ik ben altijd zo vol bewondering voor je lange haar :).
Tess: O, maar ook niet-naaisters waren welkom hoor! En intimiderend zijn wij helemaal niet :o). De volgende keer kom je toch maar af!
Kelly: dat was het inderdaad!
An: Ik vond jou ook erg sympathiek, leuk kennis gemaakt te hebben!
Miek: iedereen kijkt echt al uit naar die herhaling he :)
Tante Hilde: Als ik eens naar uw regio kom, zal ik eens wat cakeskes binnen steken. Met een verzegeling op die Uw kinderen nooooooit open krijgen. Goed?
Prutsen: "een echte janina", ik ben zo benieuwd wat ik me daar eigenlijk moet bij voorstellen :). ik vond het alvast heel leuk je te leren kennen en hoop binnenkort nog eens een praatje met je te kunnen doen!
Mamasha: ja, het is inderdaad heel tof geworden, dat was zo een opluchting en tegelijkertijd kon het eigenlijk niet anders he, met al die sympathieke madammen op een hoop!
Vermiljoen: nog eens bedankt voor het initiatief en de organisatie! De volgende keer doen we eerst een pre-meeting omtrent de tafelschikking :).
Vicky: de vitrine moet ik aan mij laten voorbijgaan, maar op een andere ontmoeting ben ik graag aanwezig. En dan mag jij me gerust als janina aanspreken :o).
Kaasmuis: neen, eigenlijk niemand die tegenviel. Zot he :).
Emma en Mona: ja, me roepen he, als je me eens tegenkomt in t stad! Dan kunnen we ons eens rug tegen rug stellen, want dat zijn we vergeten :).
Nele: ik had ook graag meer met je gesproken. Deal voor de volgende meeting?
Lichtindeduisternis: alle, haal die naaimachine van onder t stof, dan kan je er de volgende keer bij zijn ;).
Sien: ja, jammer dat we niet wat meer gepraat hebben. Dat moeten we de volgende keer zeker inhalen!
Hoe stelt iedereen zich mij toch voor, vraag ik me dan altijd af :o). Maar ik moet toegeven dat ik van Vermiljoen ook lange tijd dacht dat ze er uitzag zoals het popje op haar banner :D.

Riet zei

Wel, bij thuiskomst vroeg ik aan Eloleo: "hoe denk jij dat Janina er in het echt uitziet?" en ze antwoordde: "Klein en met donker haar." Zo dus. :-)
Nog eens merci. Ook voor het cakeje dat me vandaag door de dag hielp!

lisette zei

Hoe leuk, hoe leuk, hoe leuk!

Mie zei

zo grappig, ik ging ook los voor Janina (zonder nadenken, als vanzelf)
En ook ik dacht dat je klein was met donker haar....
graag tot een volgende keer!

Liesbet zei

Dag dag, mogen bloggers die in Nederland wonen (maar toch Belg zijn en blijven) ook komen? Ik wil er graag eens bij zijn.

NoeKs blogt... zei

Zoiets lijkt me ook hartstikke leuk, maar in NL heb ik het nog niet gezien. Zou het natuurlijk zelf kunnen organiseren.....