vrijdag 6 maart 2009

Was U er ook?

Eergisterenavond, bedoel ik?
Op de openingsreceptie van het nieuwe cultuurfestival?
Dan dronk U ook Roomer-champagne (njammie). Dan zag U ook marsmannetjes en na het knipperen met Uw ogen en het laten van die roomer-champagne en het overschakelen op fruitsap, zag U ze nog steeds.
Dan at U ook "cross-species"-hapjes. Geschikt voor mens en dier. Het dier van de avond was de gans. Ganzen eten blijkbaar toastjes met grasgelei, soep en pasta-pesto die minder normaal smaakte en vooral aanvoelde dan hij klinkt. Iemand zei "naaktslak", en U zocht waar U die vorte pasta kon uitspuwen.
Of was U er niet?
Dan zag U niet hoe een acteur wortels en rapen in zijn broek stak en met bussels peterselie in zijn handen wilde dansjes deed. Dan zag U niet hoe sommigen de cross-species-hapjes probeerden te overtreffen door ook de verpakking ervan op te eten.

Of was U er misschien gisteren?
Op de lawaaiierige avond in het museum? Dan heeft U ook enkele kunstwerken van nieuw, jong talent gezien. Kunstwerken waarvan U misschien eens dacht "tiens tiens, een normaal schilderijke is anders ook niet mis." Dan heeft U ook enkele optredentjes gezien van liefkes van vrienden.
Of was U er weeral niet?
Dan heeft u gemist hoe Janina er helemaal alleen heen ging, maar er al van bij de ingang bekend volk tegenkwam, en zo ging dat maar door. Eerst de kunstenaar, dan dat kleine vriendinnetje, dan de grote krullebol die ze nog eens zijn bandopnemertje moet teruggeven, dan de vorige huisgenoten, dan de leukste suppoost-filosoof, dan moemoe van de naailes, dan de stoere vriend met zijn nieuw kapsel en dan weer het nieuw en jong kunstenaarstalent. En dat alles temidden van een hipcat-milieu, nooit gezien. Een modeshow was er niets tegen. Maar Janina kwam uiteraard de uitzonderingen op de regel tegen.
Dan heeft U ook gemist hoe Janina werd uitgenodigd voor de artiestenreceptie maar dat beschaamd weigerde. Vaarwel, artiestenbestaan!

Als U er ook was: het was plezant he, vond U niet?
Als U er niet was: zonde!

2 opmerkingen:

lisette zei

Ik weet niet of ik het jammer vond dat ik er niet was.. Klinkt als een heel ingewikkeld feestje! Maar misschien ligt dat aan mijn nederlandse wortels.

zapnimf zei

Sja, berouw komt na de zonde.