zondag 15 maart 2009

Janina en de nieuwe laptop

Het is eindelijk zover: Janina heeft een nieuwe laptop. Splinternieuw en gratis. Van Meneer Medion gekregen, omdat de vorige al 3 keer stuk was gegaan en het Janina een beetje beu was.

Naast veel vertier, brengt de nieuwe laptop ook een hele reeks goede voornemens met zich mee:
  • Alle bestanden netjes in mappen ordenen. Tot nog toe tamelijk gelukt.
  • Geen cd's of dvd's in de laptop laten zitten, om zo eindeloos gezoek te vermijden. Okido.
  • Alle programma's netjes updaten, wanneer er een waarschuwing komt. Pff. Dan moet Janina AVG al voor de derde keer updaten vandaag, is dat niet wat van het goede teveel?
  • Niet op de laptop slaan wanneer hij niet meteen doet wat hem wordt gevraagd. Tot nu toe kreeg enkel het cd-schuifje een pedagogische tik, toen een cd er ongewenst weer uitsprong.
  • En als laatste en moeilijkste afsluiter: niet meer eten achter de laptop, zodat de toetsen niet blokkeren van alle kruimels die er tussen zitten. Reeds op dag 1 grandioos mislukt. Janina at reeds achter de laptop: nic-nacjes, wafels, tomatensoep met ballekes, cuberdons, chips. Bewijzen vindt men in het klavier.

Vandaar het gewijzigd voornemen:

  • Alles in één keer in de mond.
  • Dingen die niet kruimelen.

Janina kan best wat tips gebruiken wat betreft dit laatste punt.

Niet afkomen met fruit he.

4 opmerkingen:

zapnimf zei

Astronautenvoer.

elle zei

plasticfolie over de toetsen! seriously, met wat zwarte tape ziet het er nog best gelikt uit, en tis frambozensap-proof...

Saartje zei

E-I-N-D-E-L-I-J-K! Het werd zo stilaan tijd dat de medionmannen je een nieuw (en hopelijk ultradegelijk) exemplaar toezonden! VIVA de nieuwe computer en nu enkel nog drinken met een rietje. En niet meer eten :)

Janina Modaal zei

Maar Saartje, je weet toch dat dat onmogelijk is voor mij, niet eten :o)?
Ik denk ik dat in noodgevallen elle's truc ga toepassen en mijn laptop ga intapen. Want dat astronautenvoer, dat lijkt me ook maar niets...