donderdag 26 februari 2009

De eigenaardige inhoud van Janina's brievenbus

Eén van Janina's favoriete activiteiten van de dag, is het legen van de brievenbus.
Soms valt dat al eens mee en zit er een leuk en lief kaartje in de bus.
Meestal valt dat tegen en zijn het rekeningen van elektrabel en telenet.

De laatste tijd is de brievenbusinhoud echter vrij verbazend.

Zo zaten er enkele weken geleden een massa maar echt een massa dezelfde reclameblaadjes in. En dan nog wel van een politieke partij waarvoor Janina nooit zou kiezen. Bij deze: dat is niet nodig hoor, het gaat niet pakken.
Vandaag zat er zelfs een gadget in, van diezelfde brolpartij. Een soortement mini-spaarpot. Nogmaals: ik heb al een spaarpot en hoef die van jullie niet.

Maar het is niet al kommer en kwel en irritatie.

Vorige week ontving ik een verplichte uitnodiging tot een survivaluitstap. Ik moet namelijk mijn waterstand controleren en meedelen. Morgen daal ik dan ook af in de duistere spelonken van mijn van ondier vergeven kelder. Ik zal een beschermend pak aandoen alsook handschoenen en ik zal gewapend zijn met insecten- en spinnendoder en een hamer. Dat laatste voor moest er zich een boze man schuilhouden in de kelder.

De hoofdprijs zat echter maandag in mijn bus. Een roman. Van 1,50 euro. Uit de candlelight-reeks. Getiteld: "geloof in de liefde". Geïllustreerd door middel van een stoere spierbonk waar zo wat schuingeweg een langharige deerne aan bungelt.
Zomaar. Een bestseller in mijn bus. Zonder uitleg of reclameblaadje. Zonder briefje "grapje!". Zonder geparfumeerd visitekaartje.

Het boek siert nu mijn schouw en ik moet zeggen, dat staat niet mis.
Dankuwel daarom, jij nobele schenker van wereldliteratuur.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Die spaarpot hebben wij ook gekregen, helemaal gedeukt, onze hond vond het een leuk cadeau.
Meterstand is ook al ingevuld.
Maar die roman, die heb ik nog niet gezien in mijn bus. Spijtig.
Misschien iemand die je iets wil duidelijk maken? Een geheime aanbidder?

Anoniem zei

ja, dat vind ik eigenlijk wel geen slecht idee, van die geheime aanbidder.... je moet toch je vrienden wat beter observeren in de toekomst en goed letten op eventuele geheime tekens of gebaren of gedragingen of op dubbelzinnige uitspraken of wat de jonge mensen tegenwoordig doen om iets duidelijk te maken als ze de woorden niet vinden of durven gebruiken, spannende tijden janina!

MissC zei

zijn er geen bladzijden gemarkeerd? en is het al een "gebruikt" boekje of is het nog maagdelijk ongelezen?