dinsdag 30 december 2008

It's all London, baby!


Janina is terug van haar onverantwoorde (zie: examens in januari) uitstap naar Londen.

Wat is ze verloren: haar fototoestelzakje - de stick om de foto's van haar fototoestel naar de pc te verhuizen - haar dierbare oma-muts

Wat vond ze terug: haar muts, netjes op haar stoel gehangen door het poetspersoneel van de London Hippodrome.

Wat at ze: Fish and Chips - Italiaanse pasta - Maleisische kip - Koreaanse rijstkorrels in een heet, stenen potje - een muffin met Belgische chocolade.

Welke toeristische toppers kon ze niet overslaan: de Big Ben - het parlement - de London Eye - kathedralen en kerken allerlei - Nothing Hill en zijn antiekmarktjes - Camden Town en zijn rare marktjes - Covent Garden en zijn toeristische marktjes - Tate Modern - de Millenium Bridge - Buckingham Palace - Harrods.

Wat deed ze 's avonds: moe zijn - voor het haardvuur zitten - naar "La Clique" gaan kijken. Vergeet The Sound of Music en aanverwanten. En neem best Uw kindjes niet mee. En kijk al eens op Youtube.

Waarvoor deed ze haar portemonnee open: voor een jeansbroek - voor een paar handschoenen - voor drie jumbo-dozen thee - voor een lukrake aankoop bij Harrods. Het werd het goedkoopste, namelijk een "sexy motherpucker"-lipgloss.
Waarvoor hield ze hem met tegenzin dicht: voor een leuke thermos (ze heeft eigenlijk al een thermos of twee) - voor enkele t-shirtjes (het is winter) - voor grasgroene pumps (ze hadden ze niet meer in haar maat) - voor nog veel meer.

Wat is er beter dan in Belgiƫ: het openbaar vervoer. Nog voor je denkt "ik wacht even op de metro", is hij er al.
Wat is er slechter: het ontbijt. Waar is de choco? De chocoladekorreltjes? De chocoladekoeken?

Wat is de eindbalans: In de zomer gaat ze nog eens, dat staat nu al vast!

1 opmerking:

zapnimf zei

O maar, ik heb nog wel een oma-muts voor je op overschot.