dinsdag 8 juli 2008

Janina goes facebook

Veel van mijn vriendinnen hebben facebook.
Ik had dat niet.
En dus werd ik verstoten.


Ter remedie installeerde ik vorige week het veelbelovende facebook. Sindsdien heb ik weer vrienden. 39, zo zegt facebook me. Wat erg weinig is vergelijking met andere facebookers. Honderden vrienden hebben die.
Vrienden waar ze soms in het echte leven niet tegen praten. Maar laten we die discussie niet beginnen.


Ik kan maar één ding zeggen: heel dat facebookgedoe, ik snap er niets van.
Het lijkt vooral op één grote wedstrijd "ontdek wie je vrienden zijn".
Maar ik weet wie mijn vrienden zijn. Ik bel ze nu en dan en ik spreek er mee af.
Wanneer ik mensen niet meer hoor of zie, dan is dat een teken van (wederzijdse) desinteresse. Ik zie niet in waarom ik ze plots tot facebookvriend zou bombarderen. Facebook stelt het me nochtans voor: "ken je die en die niet, en zou je die niet eens tot vriend maken". Neen, danku. Ik heb daar geen zin in. Ik zie niet in wat het zou opleveren. Behalve dat ik dan 40 vrienden zou hebben in plaats van 39.


Maar facebook biedt meer. Zo zijn er allerhande quizjes en testjes. Moest ik een franse filosoof zijn, dan zou ik Sartre zijn en moest ik een koffiekoek zijn, dan zou ik een "lemonpie" zijn. Liefde gaat voor mij door de maag en ik ben vooral "rechtshemisferig". Dingen die ik al heel mijn leven wou weten.


Ik ben ook in trek. Als huisdier dan, want iemand kocht me voor desbetreffende functie. En als vazal ben ik ook al gekocht. Voor veel te weinig centen, telkens.

Je kan naar al je vrienden hun foto's kijken. Maar de meeste vrienden hebben geen foto's of enkel foto's die ik al gezien heb of foto's vol mensen die ik niet ken. Tofkes!


Je kan ook lid worden van allerlei groepen. Ik ben al lid van twee groepen, waaronder de groep ter bevordering van het trainingspak wanneer je de zondag om koffiekoeken gaat.


U ziet het: ik ben er nog niet van overtuigd, van heel dat facebookgedoe. Maar wilt U mijn vriend worden: ga gerust Uw gang. Ik zal er U even slecht door kennen als voorheen. Ik zal alleen al Uw genante foto's kunnen publiceren in het plaatselijk parochieblad.


Wat wél leuk is aan facebook, is dat er leuke cartoons over bestaan, kijk maar:Dus toch een klein beetje hoera voor facebook, want het doet ons lachen!

2 opmerkingen:

Iemand zonder FaceBook, en dus "unable to make friends!" zei

Ik vind zelfs dat meer mensen de zondag in hun "pingwaar" om koffiekoeken zouden moeten gaan!

Janina Modaal zei

Ik zou het zelf niet meteen durven, maar moest het een trend worden, dan doe ik mee :o).
"Pingwaar", nog nooit zo leuk geschreven, trouwens.