Janina cultuurt

Arno - 17.12.10, Magdalenazaal Brugge

U denkt misschien, net als ik, "ik ben geen fan". Maar echt, die optredens zijn zo goed. Dat is met een scheef orgeltje en cimbalen en grapjes en verrassend goede muziek. Er is een tournee, er zijn nog kaarten, U krijgt Uw eindejaarspremie, U moest al weg zijn.
Janina's recensie op http://www.cactusmusic.be/Concerts/Detail.aspx?guid=2e0644ce-52b0-4082-b48f-dc9e1e078fd0Jacques Tati - Caermersklooster Gent, 15.10.10 tot 16.01.11

Eindelijk! Tati! Van de films he.
Film is leuk en bijleren over film is ook leuk, maar 8 euro moeten geven om een gekopieerd boek over film aan de muur te lopen lezen, dat is saai.

Maar hé, zo was het helemaal niet!
Er was vooral film, want daar gaat het toch om, er waren enkele bekende decorstukken en achteraf was er een grote goesting om al zijn films meteen te bekijken. En een grote goesting in taart met witte chocolade en speculaas.

Superamas - YOUDREAM - Vooruit, 18.12.10

Superamas zijn jong, vernieuwend, grappig en knap.
En Janina heeft geen aandelen bij Superamas.

Gelukkig misschien, want deze keer was het soms flauw, gemakkelijk en leeg.
Veel goede ideeën, weinig goede realisaties ervan.
U wacht beter tot ze iets nieuw in elkaar timmeren en nieuwemediaën.

STAM - Bijlokesite Gent
De geschiedenis van mijn stad.
Het leukste is ongetwijfeld met die belachelijke schoenhoesjes aan op handen en knieën op zoek gaan naar je huis op de immense luchtfoto. En het huis van je ouders. Van je oma en opa. Van je vrienden. Het ziekenhuis. Dat leuke pleintje. Die en die zijn werk. Je fietsroute. Tot je werkelijk niets meer kan bedenken en ervan overtuigd bent dat, zelfs indien de andere 9 zalen tegevallen, dit een geslaagde tentoonstelling was.

Het hield echter niet op. Vraag iets over Mule Jenny, een weggelopen rechtvaardige rechter en het studentenprotest uit de jaren '70 en ik vertel het U. Ongeveer.
Leerrijk en plezant!