dinsdag 15 oktober 2013

Part of the weekend never dies: herfstmotivatie

Nu is het helemaal van dat: herfst en zo.
Altijd denk ik: ja! Daar heb ik zin in! Gezelligheid en heel dat gedoe!
Maar wanneer mijn kap afwaait op de fiets, 
mijn zomerschoenen inlopen
en ik sta te verkleumen voor een trein die besloot zijn tijd te nemen, 
dan weet ik het zo niet. 

Dus ik zoek bewijsmateriaal, 
dat de herfst wél is wat iedereen er altijd van verlangt. 
Met wie er ook meer van verwachtte,
deel ik graag mijn gevonden lichtpunten en warmtebronnen tot nog toe,
vaak klein en onverwacht. 

Wemmel en zijn maïsvelden. Mooist van al met een zwaar wolkendek boven. 


Het Gentse Wintercircus. Ik zag de vroegere drinkbakken voor de wel 120 dieren die er in de kelder konden verblijven, het hellend vlak waarlangs de olifant werd binnengebracht en de geheime doorgeefluiken die garagist Mahy er later installeerde. Het uitzicht van op het dak was een mooie beloning voor 1 uur lang (en langer, zie infra) natte voeten. 


Of het nu op architectuurdag, monumentendag of weetikveeldag is: probeer dat ook eens te bezoeken, voor het helemaal opgeknapt is en gepolijst en vol zit met hippe bedrijven. Zorg dat ge de graffiti nog ziet, de ingewaaide ruitjes, de vele resten geschiedenis die er door binnenwaaien. 

Stationscafés, die warmte en koffie in de aanbieding hebben, wanneer er maar 1 trein per uur is, die uiteraard net weg is en het station zelf niet meer is dan een dichtgetimmerd verleden. 
"Tot de volgende keer hé", riepen ze lachend naar mij, het overduidelijk stadsjong. Maar wees maar zeker dat ik terugkom; daarvoor was de koffie te goed. Dekentjes natuurlijk. Niet alleen die van mezelf, maar ook dat voor een klein balonnenmeisje. Een oud Vermiljoen-stofje paste perfect bij het geboortekaartje en houdt nu hopelijk een zacht babyvelletje warm.Een filmlijstje dat op 10 dagen zal afgewerkt worden, tijdens het 40e Filmfest: Kill your darlings - Don Jon - L'étrange couleur des larmes de ton corps - Zum Geburtstag - Casse-tête chinois. 

Hamburgers eten en daarna naar James luisteren. Mijn voeten waren nog steeds nat (zie supra), ik kon op sommige momenten aan niets anders denken dan aan de vrees voor eeuwig gescheurde trommelvliezen en het mocht soms wat ingetogener, maar hé, mijn gemopper vervalt echt in het niets, wanneer ik dit hoor: 


Conclusie? 
De herfst, ik ben er bijna klaar voor. 

6 opmerkingen:

Storm zei

Chiclettebakken! Sanseveria's! That's it, hier in de westvloanders

King in Yellow zei

laat maar komen :-)

Claire zei

Mooi ballendekentje! Ik ga ook nog eens achter mijn machien kruipen nu de zomer weer voorbij is.

mina dotter zei

Ik voel mij helemaal herfstig nu!

kelly zei

oooh dat dekentje!! leuk! die kussens zijn ook nie mis!
en herfst is idd best wel leuk :)

.tonBouton. zei

Vandaag was het hier van zum geburtsdag, morgen een don jonneke. Da's voor mij echt herfst, onder die filmfestival platanen door de rode loper op waaien, een geweldige film tegemoet.
Viel spass!