dinsdag 21 februari 2012

Van Katoen: ook voor naai-nitwits!

Wanneer u graag naald en draad ter hand neemt, hoorde u waarschijnlijk al van Van Katoen, de leukste en kleurrijkste handwerkdag van het jaar, op 14 april in het MIAT (Gent). Volledig voor het goede doel bovendien!
Als u hier regelmatig over de vloer komt, dan weet u misschien ook dat ondergetekende met veel plezier en reusachtige wallen meehelpt aan de organisatie van deze dag.

Met trots en een overenthousiasme van heb ik u daar even, meld ik dan ook dat vanaf vandaag het volledig programma online staat.
De dag draait om handwerk en al wat daarbij hoort, dus u vindt er een reusachtig aanbod aan toepasselijke pop-up shops, workshops en extra akkefietjes.

Niet iedereen echter is een handige Henriëtte. Panikeer dan ook niet wanneer u zichzelf herkent in deze categorie van creatieve kneusjes.
Ook aan u hebben we gedacht.
Ook u willen we er bij. En we willen dat u een plezante dag beleeft.

Dat kan bijvoorbeeld door even tijd te maken voor uzelf en uw ongetwijfeld goddelijk lijf en leden. Ga even langs bij Rozerood, ontdek of u een fleurig lentetype of een broeierig zomertype bent en ban fletse miskopen uit uw vestimentaire toekomst. In het Pretty Messy Haarsalon van Madame Savooi bouwt u uw stijl en klasse verder uit en kan u uw weelderige lokken laten oppinnen in een kunstig kapsel. Een Franse of een komische twist, dat beslist u zelf. Of nestel u bij de buren van Wake Up Make Up! voor een potje retro schmink en een dosis retro-glamour.


Het MIAT, dat voor de gelegenheid al zijn tentoonstellingen gratis openstelt, biedt zelf ook het nodige interessant vertier. Dompel u onder in het alledaags leven uit grootmoeders tijd, leer bij over ons industrieel textiel-verleden of zie hoe uw eigen naaimachine best klein en praktisch is, in vergelijking met de vroegere machinerie.

Van Katoen is er niet enkel voor vrouwen en/met kinderen. De papa's, verloofden en losse scharrels mogen ook meekomen en kunnen ongestoord even uitblazen in het mannenresort.

Het kunstminnend type rept zich best naar het prachtig MIAT-filmzaaltje, de Ciné Palace. Laat de drukke katoenen wereld even achter u en ontdek er het werk van jonge filmmakers. Of bewonder aan de Sketch-tafel de talenten van jonge schetsers, zie hoe ze inspiratie halen uit deze wervelende dag en keer huiswaarts met uw uniek kunstwerkje onder de arm.


Wel creatief maar geen zin in georganiseerd gedoe? Breng uw breiwol mee en nestel u gezellig in de haak- en breihoek. U doet er uw eigen ding, vraagt uitleg indien nodig of sluit aan bij de Knit Flanders club voor een mini-workshop. Of scharrel wat ingrediënten samen in onze lappenmand, waar we de leukste kleinigheidjes verzamelen waarmee u thuis of op Van Katoen zelf aan de slag kan. Friemel bijvoorbeeld een fleurige bloemenbroche in elkaar of maak vlijtig uw eigen buttons.

Over Vlijtig gesproken, het gelijknamig, getalenteerd blogtalent uit Nederland komt ook langs, met een stapel zelfgeschreven boeken onder de arm die ze graag voor u signeert. Ze zal zusterlijk plaatsnemen naast Mme Zsazsa, die met Allemaal rokjes ongetwijfeld dé handwerkbestseller van het jaar lanceert, en Veetje die de coolste doe-map ooit maakte, namelijk Knip, de knutselkip.

Al genoeg kleren in uw kleerkast maar toch zin in iets nieuws en aparts? Breng dan uw saaie afdankers mee en laat ze onherkenbaar omtoveren en pimpen in de Stitch Me - caravan. U geeft uw miskopen af, beleeft dolle pret in en rond de rest van het MIAT en gaat naar huis met “nieuwe” kleerkastvulling.


Voor de geboren winnaars knutselden we ook een WinWinWin-stand in elkaar. U kan er een unieke Noordt-lampenkap winnen, iets voor uw kroost of de heuse Van katoen Kast. Als dat geen kermis-gevoel (en een stijlvol interieur) geeft, dan weten we het ook niet.

Tenslotte dachten we ook aan het hups type dat swingend door het leven gaat. De vrolijke Valse Teefjes zorgen voor een bont muzikaal moment en schudden de verrassendste covers uit hun mouw. Veel noten op uw zang hebben wordt (tijdelijk) aangemoedigd.


*hapt naar adem en sukkelt met een droge mond* Wat denkt u, gaat u zich daar wat kunnen bezighouden, op Van Katoen?

Helemaal wildenthousiast en benieuwd naar de andere bladzijden in onze grote Van Katoen Agenda? Mijn teamcollega's schijnen elk hun licht op een ander luik van het programma!Lees, ontdek en tel met ons af tot 14 april! Nog 52 dagen!

4 opmerkingen:

Nele84 zei

Aha, tot Van Katoen een excuus om niet naar de kapper te moeten :-).

IeneMiene zei

Eén woord: WAUW!

elisse zei

En of ik mij daar ga amuseren! Dat ziet er al plezaaaaant uit jong!

it is I, Leclerc zei

Niet_te_doen. Indrukwekkend!