maandag 9 augustus 2010

Part of the weekend never dies

Het is maandag, de zon schijnt, ik moet nog iets voor school doen maar de afleiding is groot en alle bakkers zijn weer toe: hét moment voor de weekendplaat!

Vrijdagavond was het festivalavond en het was zeer de moeite.
Ik leerde dat Selah Sue goed kan zingen, dat Rye Rye het ontdekken waard is, dat Air mooie stille liedjes heeft die beter in een zaal zouden uitkomen en dat Martin Solveig vooral plaatjes draait die al lang uit de mode zijn. Voor de rest hebben wij zeer veel gedanst, cocktails gedronken met onuitspreekbare namen, een colaflesje op ons hoofd gekregen en vettigheid gegeten dat het weer niet proper was.
En wij zagen ook dit:Ik vond dat zeer plezant.
En ik besefte ook weer waarom ik niet stoer ben. Ik zal nooit een gouden trainingspak durven dragen met rode kousen onder, terwijl ik vuile bewegingen sta te maken aan de boxen. Dan draag ik maar gewoon tuttige bloemenjurkjes en laat het cool zijn over aan zij die er meer talent voor hebben.
Mia's sidekick had daar ook talent voor, zo mogelijks nog meer, met haar bergschoenen aan. Haar functie was trouwens niet te onderschatten. Zij raasde meer in de micro dan de hoofdact zelf en trok alles recht waar het scheef dreigde te gaan.

Uiteraard is de kwaliteit van het filmpje ondermaats, evenals die van de hele geluidsinstallatie die avond, maar zo gaat dat en dat is de charme en ach er waren toch cocktails en daarna mochten we dansen op hits van vorige jaar en tien jaar geleden. This ain't nothing like a summer jam. Of toch bijna.
Wie betere kwaliteit wil, vindt die makkelijk op joetjoeb, maar wie cool en stoer is, zet het volume op maximum en gaat even uit de bol op krakende herrie.

En voor de rest: Ziet u dat? Hoe schoon in t midden de header ondertussen staat? Ik heb dat geleerd van Celestine, die mij dat afgelopen nacht al tsjettend heeft uitgelegd. Zo goed van haar!

Tot binnenkort, voor stokjes en awards en zelfportretten!

En bijna vergeten!
Voor U Gekeken en Gekeurd: J'ai tué ma mère *** - Control ***** - Chéri *
Meer doch niet zoveel meer uitleg onder het populaire tabblad!

7 opmerkingen:

Tess zei

Ik zou wel graag eens een gouden pakje dragen eigenlijk. Heb wel al vaker gehoord dat M.I.A live niet zo fantastisch is, jammer eigenlijk want ze maakt toffe muziek. :-)

Tof dat je zo aan het genieten bent van je zomer!

Celestine zei

't Ziet er toch wel sfeer uit, ik zou mij daar ook wel amuseren (met cocktails en al).
Daarbij: muziek is geen muziek zonder wat gekraak. Aldus mijn liefde voor de elpee.

Ik kan u ook helpen met de breedte van het youtube-filmpje? Laat maar weten.

Frank D'hanis zei

Mijn weekends zijn niet alleen dood, ze zijn ook dood geboren.

Hoe je er steeds maar weer in slaagt om zo vrolijk te zijn/lijken gaat mijn begrip te boven.

Let op: dat is geen verwijt. Het is hoogstwaarschijnlijk gewoon gemekker van een vervelende misantroop.

Ik bewonder je geestdrift.

Janina Modaal zei

Tess: ik moet je gelijk geven, eigenlijk was de zang- en geluidskwaliteit niet zo je dat... Maar we hadden pret voor heel het plein, meer moet dat niet zijn :).
Celestine: O jee, het filmje, ik had het niet eens gezien toen ik het blogde. Vooral niet omdat de andere, oudere filmjes nu wél in orde zijn (vroeger werden ze niet helemaal getoond in de breedte en nu staan ze netjes volledig). Maar nu is het dus teveel van t goede, in de breedte. Hulp is welkom. Je hebt nu toch al gezien wat voor prutser ik ben, dus ik schaam me niet meer om hulp te vragen. Maar voel je niet verplicht!
Frankyboy toch! Gij toffe misantroop! Het is tijd om te verzamelen en de weekends wat leven in te blazen, akkoord?

Elza D. zei

Oh, de lokerse feesten. Dit jaar eens niet geweest. Het is pertang traditie hier ten huize D.

Uw header zie ik nog altijd links staan. Maar ik veronderstel dat dat aan mij zal liggen.

Anoniem zei

T'midden is nogal links georiënteerd op de computer van Huize M.A.U.D ;)
Groetjes!

prutsen zei

Heb je dat filmke zelf gemaakt? Amaai, het eerste wat ik dacht was dat dat er wel heel goed uit ziet.