woensdag 21 juli 2010

Part of the weekend never dies, maar een pauze is nu wel welkom

Hopelijk neemt U mij de vertraging van de weekendplaat niet kwalijk, maar vandaag is het een feestdag en dus ook een beetje weekend en azo klopt alles toch nog he.

Het weekend duurt momenteel in Gent 10 dagen en wat is dat leuk maar ook een beetje vermoeiend.
Zelf was ik bovendien overmoedig en zette het weekend al in op donderdagavond.
Eerst was er Ijverige Wijven-bijeenkomst, wat alweer heel plezant was. Er was veel volk, er waren interessante patronen die naarstig werden doorgetekend en er waren mijn sociale capaciteiten die weer niet veel verder gingen dan "O, wat ben jij aan het maken?".
Ik mag hier dan soms een grote mond hebben, in het echt vind ik mijn schoenen soms zeer interessant.

Daarna waren er drankjes, frietjes en wilde danspassen. En een vriendin met een décolleté "waar gent nog niet klaar voor is", zo zei ze.
De gentse Feesten werden voor geopend verklaard, zij het twee dagen te vroeg.

Zaterdag openden de feesten voor echt en hoewel ik afgepeigerd was van een hele dag werken, kon ik niet weerstaan aan een lekkere cocktail met een marginale naam.

Zondag startte vervolgens mijn Spannende Bezigheid in een Caravan, waar ik U al over vertelde.
Ik zit namelijk tien dagen hier.
Voor een luttele vijf goudstaven pimp ik U tot coole neger of dartele elf, wat U verkiest.
En plezant dat het is, behalve dan deze middag toen ik uren aan één ding zat te sakkeren dat van veel te klein - nog steeds veel te klein - miljaar veel te groot evolueerde naar iets wat er toch mocht wezen wanneer U een half oogje toenijpt.
Ik kreeg er al bezoek van leuke vrienden en van Vermiljoen en van een een stoere man die winterkledij voor zijn chihuahua wil. I kid you not.

Na de arbeid wordt er altijd nog wat gefeest en gisteren ging ik er eens volledig voor gaan.
En zo geschiedde.
Er waren teveel cocktails voor te weinig geld (Merci, master of the appeltaart and now also supergeslaagde cocktails). Er was een redelijk leuk concert (Merci Stijn, maar gelieve de volgende keer wat meer feestmuziek ten berde te brengen). Er was oververhitting (in de White Cat). Er was de eeuwige vlasmarkt, bootrams mee koas, lummelen in het park en nog zoveel meer.
En plots was er geen portefeuille meer.
Hoppa, weg.
Weggepikt door vuile dieventengels.
En niet zo een feestenpochke met het hoogstnodige in he.
Neenee, een echte portefeuille met alle kaarten en bankdinges en abonnementen en vers afgehaalde centen en een Gopassding waar slechts één rit van gebruikt was en echt, niet normaal hoeveel brol daar in steekt waarvoor je moet betalen om het opnieuw te hebben.
Er werd even gezucht en gevloekt maar uiteindelijk zou vroeger huiswaarts keren het verlies niet terug brengen, dus werd er gefeest tot de zon alweer vrolijk scheen en kreeg cardstopman om halfacht telefoon van mij.

Na dit avontuur besloot ik even een rustdag in te bouwen en bij deze besteed ik deze vrijgekomen tijd graag aan U en aan de weekendplaat.
Met op de achtergrond de donderslagen van het vuurwerk, presenteer ik U deze aangename dansschijf:Allé, goed dansen en amuseert U en voorzichtig zijn hé en een goede sjakos met een goede sluiting is geen overbodige luxe en altijd opletten dat Uw portefeuille niet vanboven steekt en dat Uw sjakos zeker altijd toe is en in een massa Uw sjakos dicht bij U houden hé.
Dixit politieman deze ochtend.
Alsof ik dat allemaal niet deed.

10 opmerkingen:

Ella Montella zei

Mor Janina toch! Nu heb ik toch een beetje met u te doen. Was het een mooie, onvervangbare portefeuille? Want dat is vaak nog erger dan al hetgeen erin zit hè. Wie weet komt er nog wel een eerlijke vinder opduiken!
Geniet nog van de u resterende Gensche dagen!

Elza D. zei

Hèhè, deze mugplaat past weer geweldig achter mijn vorige ode aan u. We gaan niet alleen de parochiezaal vullen maar ook een plaatje maken, jong! Nog effe brainstormen over onze naam.

eloleo zei

Ai, toeme toch. Ik heb dat ook al 2 keer voor gehad, is balen!

Mamasha zei

Zo jammer dat niet meer zorgeloos gefeest of gewoon om 't even wat gedaan kan worden. Zijt ge der al over?

Els zei

Amai, dat lijkt me iets leuk, dat "Stitch me"-project. Gij zijt dus eigenlijk een professionele naaijuf?! (Ben ik een pietzak!) En zo te lezen ook een professioneel fuifbeest ;-)
Maar wat een pech met de portefeuille, boehoe!

Ik mail u nog voor onze afspraak, maar zoals ik al vermoedde had gij het deze week te druk met feesten (en zelf mijd ik liever "massabijeenkomsten" à la Gentse feesten)

bombilla zei

Die pikkendieven hadden mij ook te pakken tot ik het dan toch maar eens aan 'den toog' ging vragen. Stond er daar wel geen schoon sjakoske op mij te wachten zeker? Mét de centjes er nog in. Dat van de portefeuille niet mee te pakken op de feesten had ik al geleerd.
Aan mezelf en u nog een prettige feesten!

Claire zei

Onze rugzak is gisteren ook gepikt op de Gentse Feesten, maar de dief is er één met toch een beetje decency en is de portefeuille en sleutels van auto/huis/huis van vrienden braaf voor de deur van Politie Gent gaan afgeven :D Chanceke!
Misschien ben ik u al tegengekomen zonder het te weten zeg!

Janina Modaal zei

Ella: Neen, het was gelukkig een goedkope Hema-portefeuille :). Maar er zaten wel een paar dingen in die ik liever niet kwijt was geweest. Tot nog toe nog geen eerlijke vinder...
Gelukkig brengen de feesten wat troost ;).
Elza: Ik heb dat ook al gedacht, dat wij een eigen label moeten opstarten. Dat gaat scoren jong, niet normaal.
Eloleo: Ik moet zeggen, dat troots wel, dat er iemand is die die miserie al twee keer heeft overleefd :).
Mamasha: Bijna, ik ben er bijna over :).
Els: Neenee, ik ben geen professionele naaijuf! Ik ben nu even een tijdelijke onderdaan van Stitch Me. Maar wel een enthousiaste onderdaan :). Je mailt maar wanneer je eens tijd hebt!
Bombilla: O gij gelukzak én slimmerik! Nog eens bedankt voor je bezoekje trouwens, dat was echt superleuk!
Claire: Alle, waarom hebben jullie allemaal van doen met van die deftige dieven. Leg het me eens uit, als we elkaar eens tegen komen op de feesten!

sueper zei

had ik geweten waar je zat was ik eens komen kijken, ben maandag geweest. en op alle platen staat in t groot: let op voor zakkenrollers, waar ne cocktail met ne marginale naam al niet goed (of slecht) voor is

elisse zei

ocharm, das écht niet leuk!
snel leuker nieuws: ik ben woensdag naar de feesten gegaan - arme werkmensch ikke - en ik heb mij baaaaangelijk geamuseerd!
Stitch Me lijkt me ook een leuk project! asjemenou janina toch!