dinsdag 15 juni 2010

Jong geleerd

Janina is sinds 4 maand tante en wel van het knolligste dolleke dat er bestaat.
Excuseert U haar, maar de gedachte aan dat hoopje vlees berooft haar altijd van alle zinvol taalgebruik.

Voor U afhaakt ten gevolge mijn wartaal, toon ik U dit:U kent ze wel he, de Kimono Baby Shoes, een hit onder de naaister-blogsters.
Ik kon niet achterblijven en toen het woensdag voor het eerst Ijverige Wijven-bijeenkomst was (Wat? hoor ik U gieren-brullen. Dat leg ik dadelijk uit), woog woeg waagde ik me aan deze sletskes. Ik had gedacht dat wel eventjes te fixen op de voorziene drie uur, maar verder dan knippen raakte ik niet. Maar hoe kon dat ook, met die lekkere quiche en al die nieuwe gezichten. Ik kon mij langs geen kanten concentreren uiteraard.

In het weekend werden de sletskes afgewerkt tot bovenstaand resultaat en zondag werden ze om dat kleine voetje gedaan, dat er nog twee keer in kan.
Iedereen blij, een schoon einde van het weekend en zaakje afgehandeld.

Maandag zoemde echter mijn gsm en toen las ik het volgende:
"Goeiemorgen tante Janina! Ik wil je nog eens bedanken voor de prachtige schoentjes! Elk meisje houdt van schoentjes en ik kreeg van jou een superpaar! Dank je wel! Je nichtje. X"

Aaargh, toen smolt Janina echt weg tot één grote melige hoop vertedering.
Om nog maar te zwijgen van het intellect van dat viermaandig dingske! Dat smst gelijk het niets is. Dat is nogal een fijne motoriek en een taalgevoel hé.
Dat Harvard zich maar al klaar houdt.

Ziezo, deze leuke meligheid moest ik toch even delen.

En wat die Ijverige Wijven betreft: als U een naaimachine heeft (of ook niet), wat (of heel veel) wijverij kan appreciëren en zin heeft om die twee te combineren, dan bent U maandelijks welkom in deze (Gentse) hipcatsclub. U vindt een verslagje van de eerste editie en de data van de volgende bijeenkomsten hier en als 't niet duidelijk is, dan mag U mij altijd mailen.
Ikzelf ben allerminst een Ijverig en Praktisch Wijf, dus voel geen schroom wanneer Uw draad om de drie minuten uit de machine vliegt, de ene scheve steek haaks staat op de andere en Uw teken- en knipkunsten reeds in de kleuterklas gedoemd waren. Elke prutser is welkom. We gaan voor 100 leden en wachtlijsten tot in 2020.

17 opmerkingen:

Nele zei

Zo'n mooie schoentjes tante Janina!Dus die baby ga jij bijhebben daar waar ik jou misschien ga tegenkomen?

Nele zei

Zeer mooie slofkes, die stof past echt zeer goed bij het modelleke!

En beter te groot dan te klein, hier volgt een wederverhaaltje over mutskes: nichtje nummer twee kreeg er drie in totaal. Nummer 1: net te klein voor boorlingske (het paste wel, maar het kind werd er ongemakkelijk van, vrees ik). Nummer 2: ok, maar snel te klein door het expanderen van dat kleine hoofdje. Nummer 3: nog wat te groot en dan vergeten door de mama ... en dan weer te klein op het moment dat ze eraan dacht.

Je bent gewaarschuwd: vraag om de drie dagen: "en en, passen de slofkes al?"

Vero zei

mooi die slofkes!!

No-Re-Mi zei

Mooi!! En die wijvenclub is in Gent of wat? Wist ik niet... misschien moet ik ook eens proberen. Maar heb nogal last van drempelvrees.

Liesbet zei

Mooi, mooi en vinden we het patroon ergens?
Als tante heb je verder evenveel recht op meligheid als al die bloggende mama's. Mezelf incluis.

Patricia zei

Tante Janina?!!
Mooie slofjes heb je gemaakt!
Beter te groot dan te klein.

Helmi zei

Wat zijn die mooi de kimono schoentjes. Zelf maak ik ook baby schoentjes, maar weer net even anders. Ze staan op mijn blog.
grt. Helmi

kleine zei

Ik zou wel naar die meetings willen gaan, maar ik kan echt noppes van naaien. Maar ik ga wel lessen volgen volgend jaar! Is dat ook goed genoeg? ^^

Liesel zei

Mooie slofkes tante Janina! En ge vergeet nog iets bij uw opsomming; over den draad van het machien struikelen, uiteraard! Volgende keer ben ik er zeker bij :-)

Ella Montella zei

Ha, de slofkes die ik voor mijn Neef(je) B. maakte, beginnen nu zo stilaan te passen. Het ventje is 3,5 maanden oud, maar hij past lichaamslengte- en -gewichtgewijs niet in de Kind&Gezin-curves, dus zijn voeten zullen ook wel wat buitenmaats zijn... nog even geduld dus en uw nichtebolleke flaneert met de nodige naturel en passend schoeisel door de Gentsche dreven alsof ze nooit iets anders gedaan heeft!

je nichtje zei

Liefste tante Janina,

eerst krijg ik een prachtig cadeau en nu ook nog zo'n fantastisch lief bericht op jouw blog (die ik tussen haakjes übercool vind!), mijn geluk kan niet op! Ik ben dus met stip het meest-met-haar-gat-in-de-boter-gevallen-babymeisje on earth! Dank je wel! Mijn mama heeft de schoentjes goed in het vizier gezet en ze al een triljoen keer rond mijn voeten gehangen - ok, ik groei snel maar geen 3cm per dag - dus vergeten zal ze ze zeker niet. Ik heb nu echter nood aan eten lieve tante dus ik laat het hierbij.

Veel dikke knuffels,
je nichtje met momenteel nog bobuxjes aan haar voeten x

tantehilde zei

ooh zo mooi tante janina, en wat een supernichtje heb jij daar, die is voorzekerst ook al geen baby meer ;) jammer toch, zo snel groot...

tikje wit zei

Wat een heldinneke dat kleine nichtje! Smsen en bloggen op haar sloffen, oei!

lisette zei

Waarom zo ver weg?? Lijkt me een leuk wijven clubje! hahaha..
En je nichtje moet inderdaad wel mega blij zijn met zulke toffe schoenen!

Oontje zei

Ah, jij ijverig wijf, je hebt er toch iets ongelofelijk 'cutes' van gemaakt!

SophieSweetVintage zei

Ik ben ook pas tante geworden! Ga meteen stof zoeken, ze zijn te schattig voor woorden :)

Tess zei

Oh ze zijn echt mooi! :-)