donderdag 20 mei 2010

Part of the weekend is in aantocht

Omdat weekends nu ook zulk geen lange houdbaarheidsdatum hebben dat er de donderdag nog iets van overschiet, doe ik U al verlangen naar het komend weekend.
U mag al Uw bain de soleil uithalen, het zonnetje zal Uw witte beentjes rood/bruin/ondanks al Uw pogingen weeral niet kleuren.

Vooraleer we ons in die warme luiheid storten, overlopen we de afgelopen dagen eens.

Maandag 10 mei: Het is niet te geloven, maar Janina's Thesis is klaar. Het voelt niet aan als een opluchting maar als een onzekerheid van jewelste. Ze denkt er aan hem te herschrijven of ritueel te verbranden, houdt zich in, drinkt een tas warme melk en kruipt in haar bed. Wat een feest, zo een voltooide thesis.
Dinsdag 11 mei: Printdag. "Tpapierisop", keelde Janina meermaals. Alweer geen feest.
Woensdag 12 mei. Janina dropt de thesiskloefers en maakt zich uit de voeten. De avond brengt eindelijk feest, vrienden en een lange nacht vol dansgeweld.
Donderdag 13 mei. De dag brengt hoofdpijn en zweetaanvallen. De avond brengt weeral feest.
Vrijdag 14 mei: Janina trekt richting markt en wel in het gezelschap van deze erg sympathieke dame. Janina vond het heel plezant, kocht 1000 m biaislint en een dooske olijven, betreurde de verloren knuffel en wil zich excuseren aan allen over wiens tenen ze reed met de roze caddy.
Zaterdag 15 mei: Arbeid adelt.
Zondag 16 mei: Dol feest waarbij Janina met twee keukenhanddoeken liep te zwieren. U had er moeten bij zijn.
Maandag 17 mei: Tijd voor "Part of the weekend...". Janina heeft een dijk van een nummer in gedachten. Al wéken. Speciaal gespaard voor deze maandag, de maandag na de thesis. Maar het nummer blijkt onvindbaar op tjoeptjoep. De groep in kwestie heeft nog andere goede nummers maar Janina wil dat ene nummer. Ze zoekt alle uithoeken van t net af, maar tevergeefs en geeft uiteindelijk op. Er lijkt geen waardig alternatief.
Dinsdag-woensdag-vandaag: Olé sinusitis + keelontsteking + oorontsteking! Janina vertrouwt op de hele zak medicamenten en rochelt er op los *pufje snot*.

Zo, nu bent U weer helemaal mee.

Omdat ik U toch geen week zonder muziekske wil aandoen, toon ik U even dit. Het heeft te maken met die handdoeken.Ik kon dat echt goed, vooral de freestyle dan.
Oefent U alvast ook al wat, voor moest U dit weekend de barbecue ontsteken en even niet weten wat gedaan met die ovenwanten die daar maar liggen te niksen, terwijl Uw echtgenoot verwoed vuur in die kolen tracht te krijgen met wapperende gazetten of een haardroger. Dan zorgt U voor wat randanimatie.

Zo, en nu ga ik even wat rusten met pruttelende oordruppels boven mijn trommelvlies.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Ai Janina, veel beterschap gewenst! Hopelijk toch nog leuke dingen in het vooruitzicht he ;-)!
Ik had dat ook altijd na een zware inspanning, erna ziek...En die thesis, die is wsl een grote onderscheiding!!

Kaasmuis zei

ocharme zusje!
dat cupcakeske binnen twee weken zal alles goed maken en die thesis was echt interessant, ik meen het (de eerste 4 hoofdstukken zeker, de rest moet ik nog lezen...).
Diezelfde onzekerheid is hier ook te vinden, deze week moet ik mijn verslag indienen.

Ella Montella zei

Oeh, dat thesisverhaal klinkt mij zeer bekend in de oren! Bij mijn eerste thesis had ik exact hetzelfde onfeestelijke gevoel, zo van: allé mannekes, waar blijven de hoedjes en slingers? Waar blijven die breedgeschouderde jongemannen die mij de lucht in moeten zwieren? En dan: baf, die vijf kopieën op de 'toonbank' van het secretariaat mikken en wat doelloos door 't stad zwerven om na tien minuten toch maar huiswaarts te keren en wat door het raam te staren... Maar geloof me, het besef komt! Het komt veel later dan verwacht, maar het komt! (Bij mij was dat bij het ontvangen van de puntjes, ah ja!).

Ah en bij mijn tweede thesis had ik dat niet, omdat ik toen te druk bezig was met rijexamens, sollicitaties, huwelijksaanzoeken en ander ongein om mij nog iets van die verrekte thesis aan te trekken.

sueper zei

1 super dat uw thesis af is
2 ik ben samen een 'ziek zijn' buddy
3 goeie keuze ;)

Pippelotje zei

o de thesishellhole verlaten, wat een opluchting.
en ne roze caddy? stylish!
geniet van de oordruppels, ,moge ze u veel beterschap schenken.

Els zei

Ofwel is die hun keel ook ontstoken, ofwel zitten mijn oren vol snot, maar ik snap geen woord (behalve "Brugse poort" - dat zijn er toch twee!) van hun teksten. Wel aanstekelijk zot, die handdoekenchoreografie!

Nog veeeeeel beterschap! Ik stuur een virtuele kom met warm water en Vicks uw richting uit! (daar kunt ge dan gaan boven hangen zodat alles goed "open" gaat - ik vond dat maar niks als kind, voelde me er alleen nog zieker door)

tikje wit zei

Ach, Dappere,Kan niet anders dan u rustende oorpruttels te wensen... Rust, Dappere Vrouwe, Rust!!

sarah zei

Seg, staat gij mee op dat filmpke Janina? Of bedoel je dat je de freestyle goed kon, bij uw thuis achter de computer, met een handdoek uit de keuken?

Ik verstond ook alleen maar 'Brugse Poort' :-) maar who cares, meid, UW THESIS IS AAAAAAAAF!!! Jihaa!

Soigneer u! x

lisette zei

Och jij arme!! Hoop dat je gauw genezen bent.. Ook van de zenuwen over de thesis! Komt goed. Janina is namelijk een hele knappe, slimme dame. Die komt er wel.. Hoe dan ook.. altijd.

Celestine zei

Dat zou misschien nog wel wat voor mij zijn... zo gewoon met mijn lichaam shaken lijkt mij soms tamelijk nutteloos, maar tijdens den afwas een beetje drama in mijn leven leggen met de radio hard en twee handdoeken in mijn handen, wie weet!

Hopelijk is het al beter met uw oren! Dat ge buiten van de zon kunt genieten (met wat vaatdoeken en een fanfare erbij)!

Camomille zei

Onderhand is the part of the weekend ook weeral bekan terug in aantocht zelle!
Dan toch een late 'mijne frank is gevallen - mijnen thesis is af' party? ;)