woensdag 13 januari 2010

En een knoop in mijn zakdoek om het niet te vergeten

Zij organiseert een heuse knoop-give away en daar die bolletjesknopen toch echt to die for zijn waag ik graag mijn kans.
Voor wat, hoort wat, dacht de gulle juffrouw echter, en dus toon ik U in opdracht mijn knopensorteersysteem en mijn lievelingsknopen.

Ik weet niet of U beter had verwacht van mij, maar mijn sorteersysteem is als volgt:
Onbestaand.
Behalve als "alles samen in ne bokaal" ook een sorteermethode is.

Ooit werd gestart met een sorteermethode waarbij de primaire kleuren bij elkaar vlogen, maar dat bleek niet zo een succes:


De gesorteerde potjes bleven leeg, terwijl de aldoorelkaar-bokaal gestaag groeide.Tenslotte bied ik U graag een blik op mijn favoriete knopen, omwille van verschillende redenen:


Links bovenaan mijn absoluut-mooiste knoopjes. Gespot in de Hexagoon te Leuven en dolenthousiast gekocht. Ooit maak ik een zwarte zijden jurk en trek ik naar het Bal der Schone Fournituren.
Rechts bovenaan ziet U een knoop waarvan U mij eens mag vertellen hoe ik hem moet bevestigen.
Volgens mij is het eigenlijk gewoon geen knoop.
Links onderaan het schattigste knoopje: goud met een zwarte voorkant met daarop, hoppa, nog een klein gouden stipje.
Rechts onderaan ziet U mijn favoriete pastelknopen, in verschillende groottes en kleuren. Voor als ik eens een bommajurk maak.

Zo, ik vervulde netjes m'n opdracht.
Nu maar hopen dat Happyenrose ook van mening is dat die bolletjesknopen mijn collectie perfect zouden vervolledigen...

8 opmerkingen:

knofje zei

wat een leukerds, die links onderin het allerleukst! Ik help je duimen voor de give away- met de berg die ik heb gekregen vind ik niet meer dat ik mag meedoen ;)

vermiljoen zei

ik vind dat qua sortering dus dik in orde! Ik geraak nier verder dan in een zakske, in een buis, in een potje en dan nog ergens een zakske. Wat waar zit weet ik niet, maar dan ook echt niet.

Anoniem zei

Ik denk dat het zal gaan tussen de weck-potten en brico-achtige bakjes.
En over die knop rechtsboven, leg er een mooi klein knoopje bovenop -net iets dikker dan het gaatje- Het knoopje moet wel een klein oogje hebben. Je haalt de draad door de grote knoop, door het oogje van t kleintje en terug naar beneden.
Hmmm, dit lijkt me niet echt een duidelijke uitleg?

Lichtindeduisternis zei

Oh, kom jij ook wel eens in de Hexagoon? De volgende keer kijk ik rond of ik je zie ;-).

Janina Modaal zei

Knofje: ja, die berg die jij gekregen hebt, dat is werkelijk om doodjaloers van te worden he :o).
Vermiljoen: O, maar dat gebeurt hier ook dikwijls... "waar lag dat nu weer". En knopen kopen om dan thuis te merken dat je er eigenlijk al had liggen. Mooiere, bovendien.
Happyenrose: ja, ik begrijp je uitleg volledig! Een knoopje er bovenop en daar dan de gaatjes van gebruiken, eigenlijk! Goed idee!
*en nu verder duimen voor de give away.*
Tijdtussendoor: Ik kom één keer per jaar in de Hexagoon, denk ik :o).
Pauli-Hexagoon-de werf-dat winkeltje met al die retrospullen- en de trein weer op :o).
Maar leuven heeft deze zomer wel een beetje mijn hart veroverd, dus van zodra ik nog eens tijd heb, ga ik er nog eens langs!

Ella Montella zei

De weckpot is cool!
Mijn knopenverzameling is nog quasi onbestaande, maar de weinige knopen die ik bezit zitten wel in een mooi blikken doosje uit de Veritas. Voorlopig is dat zéér overzichtelijk :-)

Welk retro-winkeltje bedoel je, in Leuven? Echte retro, zoals bij het ouw méke van de Piot in de Diestsestraat, of nieuwe retro, zoals in de Family Affair?

Janina Modaal zei

Hey Ella,

Goh, ik weet de naam van het winkeltje niet meer, maar het was duidelijk nieuwe retro :o).
Maar van oude retro ben ik misschien nog een grotere fan, want voor de nieuwe vragen ze soms schandalig veel geld...

Ella Montella zei

Awel, bij de Piot heb ik in mijn jonge jaren (ahum) nog twee floeren broeken van Levi's, mét wijde pijpen, gekocht voor 1500 frank. Rekken van op de grond tot aan het plafond, volgestouwd met 60ies broeken! Verder hebben ze er ook gebloemde bommaschorten en van die opnaaiapplicaties van Club Brugge enzo :-)
Ik weet eigenlijk niet of dat winkeltje nog open is... het zag er toen al meer dicht dan open uit.
Bij het ouw méke hoorde trouwens ook een oud péke, dat aan de overkant van de straat een ouw pékesklakken-winkeltje had... maar die is enkele jaren geleden gestorven. Dat weet ik nog, er hing toen een briefje met het droeve nieuws op de deur.
Eloleo en de andere Leuvense bloggers gaan dat zeker ook kennen! :-)