woensdag 4 november 2009

Dat t niet alle weken 20 rode bieten mogen zijn

Ik sprak U al van mijn groentenpakket.
Ik stoefte over de kookprestaties die de hoogte in schoten.
De bananenmuffins die verslonden werden.

Allemaal goed en wel.
Maar morgen is er weer zo een pakket.
En waarschijnlijk zitten daar weer 15 rode bieten in en 3 groenten die ik niet ken en twee reusachtige kolen.

Tot nu toe vind ik rode biet met appel in de oven nog steeds overheerlijk.
Eet ik kool tot ik omval.

Maar op een dag zal de inspiratie op zijn. De biet-appel-combi niet meer te verdragen. Alle recepten van alle biosites geprobeerd of afgekeurd wegens te ingewikkeld.

En wat dan?

Dan kan U mij misschien helpen.
Ja, U daar, die ook een groentenpakket koopt en daar allerlei lekkers mee op tafel tovert.
Misschien kunnen we samen een geitenwollensokkenblog beginnen.
Waarop we onze lekkerste groenselrecepten delen.
Of gewoon, waar we simpelweg meedelen wat we van plan zijn met de groenten van de week. Laten rotten of toch nog snel in de witte saus draaien zodat je de bruine blaadjes niet ziet.

Zo kunnen we inspiratie opdoen van elkaar.
Elkaars recepten afpakken.
Tegen elkaar stoefen.

Ook niet-groentenpakketters die al eens met rare groenten koken, kunnen dan hun wijsheid delen.
Want we gaan niet discrimineren. Ook met groentjes van t klein gb'tje valt er soms iets lekkers te maken. En dat mag U dan ook uit de doeken doen.

Wat denkt U daarvan, van zo een gezamenlijke groentenblog?

Ere wie ere toekomt: dit alles naar een idee van vermiljoen.

16 opmerkingen:

vermiljoen zei

die kolen kwamen bij ons de oren uit, en de sla in de zomer, konijnen werden we er van. Wij zijn van biopakket naar Bioplanet overgestapt. Ik kies zo seizoensgebonden mogelijk, maar met toch dat ietsje meer variatie dan een groentepakket ons kon geven. Ik ga eens opschrijven wat ik maak. Ik volg eigenlijk zelden recepten, het is meer goochelen met smaken, een pitje hier een nootje daar. Vaak een slaatje als rauwkost erbij. Het past niet altijd evengoed bij elkaar, maar daar trekken wij ons geen bal van aan. Je hoort nog van mij. ;-)

elke zei

Mijn kinderen houden van rode bieten. Ik kook die tot ze gaar zijn (lekker lang wachten is dat en het water is extreem smerig), schil ze, doe ze in blokjes en als ze koud zijn doe ik er stukjes appel bij. Klaar.
Verder ken ik weinig van groenten en zeker niet van speciale. Mijn kooktalent beperkt zich voor 90% van de tijd tot kinderkost ;-)

elke zei

juist, ja, zure appels bij voorkeur.

bombilla zei

Bij ons valt het absoluut goed mee wat de kolen betreft. Integendeel zelfs. Ik heb, voro zover ik het mij herinner, geen overschot kool gehad vorig jaar. Als er al eens twee op een rij inzitten vind ik wel een 'slachtoffer' om het uit te delen.
Ooit heb ik eens vegetarische lasagna gemaakt met boerenkool. Een absolute afrader mede doordat ik de kool te weinig had laten koken... Maar boerenkook is sowieso iets voor in de hutsepot. Maar dàt heb ik dan weer nog nooit gemaakt. Smakelijk!

bombilla zei

En zo'n 'BiopakketBlog' lijkt mij wel handig...

pien zei

bietjes soep!
ui knoflook bietjes fruiten in olijfolie, bouillon erbij, beetje koken en pruttelen,
gestaafmixert en dan creme fraiche, roooozzzzeee soep! en lekker!
en dan later naar believen uitgebakken biologische spekjes erdoor.

hilkeding zei

Gewoon weggeven, die rode bieten! Zo vies!
Maar ale, ik ben wel te vinden voor de blog, als jij hem maakt doe ik mee ;)

Ik heb nog altijd mijn chinese kool en ik wil er niet mee wokken. wat wel weet ik niet. Hij is wel al heel wat dunner geworden want de buitenste bladeren waren 'verlept'. Misschien gewoon lang genoeg wachten?

Annliesbet zei

en dat is nu de reden waarom ik ooit met het biopakket gestopt ben ... inspiratie was op en na een tijdje was de variatie bij de bioboer ook zoek ...
Zo spijtig want ik was altijd zo curieus wat er nu weer in mijn mandje zou steken. Maar na 10 kilo blauwe bessen in mijn eentje op te eten ...

Annelyse zei

Ik wil ook al een tijd zo'n abonnement, maar in 't mechelse vind ik niet direct iets.
Voor de blog ga ik passen (ik ben geen culinair talent), maar ik kom wel op bezoek

lisette zei

Ik doe niet mee met een groente blog want ik ben totaal niet van het koken maar ik weet zeker dat ik het ga lezen om dan misschien beter daarin te worden!! Dus ja, kom maar met dat gezamelijke blog!

welwel zei

rode bietensoep ... mmm of geraspte rode biet met mayonnaise ... zo simpel en zo Hmmm

anna zei

Heb je al een bietenstamppotje geprobeerd? Als je een groenteblogje opent dan wil ik af en toe wel een bijdrage leveren hoor:)ben vaak aan het goochelen met groente, gisteren: (voorgekookte) spruitjes gewokt met ui, knoflook en spaanse peper, aan het eind een beetje milder gemaakt met een klein beetje kokosmelk..het was maar een experimentje, maar t was nog lekker ook :)

Guusje zei

Zo had ik het uienseizoen te pakken bij de pakketten in Engeland.....Wie eet er nu een zak uien elke week???

meisjesmama zei

ik wil ook wel meedoen met de blog! Wij hebben elke week een pakket, maar vrienden van ons nemen er een elke twee weken, zo heb je natuurlijk wel wat meer variatie...
Maar tot hier toe steekt het ons niet tegen.

Ik had rode bieten gestoofd met appels, heel lekker! Al dacht mijn kroost er anders over. Volgens Vermiljoen ook lekker als je er wat honing bijdoet.
Die daikon hebben we geraspt en er gegrilde sesamzaadjes bijgedaan. Superlekker!!!
Boerenkool en witte kool op de traditionele manier, zoals in 'ons kookboek'. En dat was ook heel lekker!

Anoniem zei

Hier vind ik dat dus niet, en de dichtsbijzijnde bioboer is 25km ver en met de fiets is me dat nu nét iets te ver. Maar blijkbaar wordt het snel eentonig.
K Zal dan maar verder seizoensgebonden blijven koken. Gelukkig kan ik kolen blijven eten. En liefst altijd met béchamelsaus, puree en worst. t Leuke aan kool vind ik dat je het niet hoeft te snijden vooraleer het op je bord komt.

Aan de groentenblog doe ik graag mee...al zal ik het vooral hebben over béchamel.

Anoniem zei

Oh leuk!!Ik neem ook elke week een groentemand, ben er nog maar een paar weken mee bezig, maar ik vind het wel supertof! Al die vreemde dingen die ik nog nooit had klaargemaakt (savooikool, koolrabi, pastinaak..) Ik wil zeker meedoen aan je groenteblog (en er ook veel inspiratie mee opdoen natuurlijk)
@Annelyse: ik haal de mijne in Rijmenam,mss toch net te ver uit Mechelen?