maandag 17 augustus 2009

Mislukte en geslaagde pogingen


- Voor het eerst in mijn leven wanhopig mislukt: cakejes. Nochtans veelbelovende cakejes, met enerzijds rozijnen-appel-kaneel en anderzijds chocolade-nootjes. Gemaakt volgens het eeuwenoude 4/4 recept, maar toch volledig de mist in gegaan. Ik steek het op de oven. Uiteraard, want als nu ook zou blijken dat ik geen cake kan bakken, dan dalen mijn culinaire kunsten tot onder het nulpunt.
- Ingeruild: een portemonneetje dat na jaren trouwe dienst al enkele keren uit elkaar was gevallen en opnieuw aan elkaar was gelijmd. Een letterlijk schitterend exemplaar uit de museumshop van Het Huis van Alijn is de opvolger.
- Weet U nog dat ik eens ging mozaieken? Het resultaat is eindelijk te bewonderen in mijn gang. En telkens ik er passeer, ben ik toch een beetje fier. Waarschijnlijk is het allemaal niet al te katholiek gedaan, maar ach, het geloof, dat heb ik toch al lang van me afgeworpen.

3 opmerkingen:

elke zei

Ik heb ooit eens iets voorgehad met 4/4e. Ik had de ingrediƫnten vermenigvuldigd tot 5 eieren maar mij vergist met de bloem en 100 gr. te weinig in gedaan. Ok, het was lekker. Na twee uur bakken...

Het nieuwe portemoneetje is zaaaalig. Ik had er ooit zo'n wit maar met een ritssluiting. In lang vervlogen tijden. Als in: 30 jaar of meer geleden.

annava zei

Schoon poremonneetje, schoon mozaiekje (maar jammer genoeg ietske minder mooie cakejes:))

biomama zei

goh ik vind dat de cakeskes er eigenlijk nog zo slecht niet uitzien, kzou ze nog opeten!