donderdag 4 juni 2009

De queeste van de sandalen

Niet zo lang geleden, in een stadje hier niet zo ver vandaan, leefde eens een groot doch schattig meisje, genaamd Janina Modaal. Haar leven was een alledaags verhaal.

Ze probeerde in alles zoveel mogelijk op de anderen te lijken, maar ondanks al deze pogingen slaagde ze er niet in onzichtbaar op te gaan in de massa.

Janina was namelijk nogal groot uitgevallen en hoewel we het hier niet hebben over reuzen-proporties, hebben we het wel over een goede meter met daar bovenop nog enkele goede tachtig centimeters.
Een gevolg hiervan was dat Janina op grote voet leefde.

Deze grote voet vereiste geen zevenmijlslaars doch wel een meisjesschoen in een degelijke maat 41.
En laat de maat " een goeie 41" nu net ongelooflijk trendy zijn, want ze bleek overal uitverkocht of enkel nog beschikbaar in grootmoedersmodellen.
Janina vatte enkele dagen geleden immers de zoektocht aan naar een fris sandaaltje. Met dat warm weer en zo.
Het sandaaltje moest aan enkele voorwaarden voldoen: groot genoeg - fris genoeg - comfortabel zonder orthopedisch ogend - vrij van spijkers, diamanten, gouden strikken en andere dergelijke stijlvolle versieringen.

De grote doch schattige Janina huppelde de hele stad door, maar geen enkele sandaal voldeed aan al deze voorwaarden.
Een goeie 41 was immers ongelooflijk populair en bijgevolg ongelooflijk universeel uitverkocht.

Uiteindelijk zag ze een sandaal staan die aan de meeste voorwaarden voldeed. Behalve dan dat hij er toch wat orthopedisch uitzag. Janina bestempelde hem als "een jezussandaal". Goed voor op een short of onder een lange broek, maar niet zo flatterend onder een hip jurkje.
Ze trok de jezussandaal even aan, en hey, dat leek wel comfortabel te zitten. De verkoopster verzekerde haar dat het "best modieus" was, wat het er allemaal nog wat twijfelachtiger op maakte, maar ze waagde het er op en maakte de jezussandaal tot de hare.

Niet geheel in de wolken doch trots op zichzelf wegens deze praktische aankoop, ontmoette Janina haar mama.
De mama was erg empatisch en stelde voor nog even een andere schoenwinkel binnen te gaan. En zo deden ze.

U kan het al raden, in deze schoenwinkel vond Janina een leuk paar sandalen dat werkelijk aan alle voorwaarden voldeed. Geen hoog Jezusgehalte, deze keer.
Er werd niet lastig gedaan, noch geopperd dat Janina eigenlijk net een paar sandalen had gekocht en ze dus eigenlijk een luxe-aankoop ging doen. De sandalen werden gewoon gekocht.
De sandaaltjes moesten echter overgebracht worden uit een andere stad, want Janina wilde ze uiteraard in dat ene kleur dat net niet meer voorradig was in de winkel.

Alzo was Janina erg tevreden, ook met de jezussandalen. Deze zouden immers goed van pas komen, terwijl ze wachtte op de andere sandalen.
Eens deze laatste zouden toegekomen zijn, zou ze een paar hebben voor leuke gelegenheden en een paar voor praktische, comfortabele gelegenheden.
Ideaal, zo dacht ze!

Wat Janina echter niet wist, was dat er in dit sprookje ook nog een boze heks haar intrede doet...

Morgen meer.

11 opmerkingen:

prutsen zei

Mag ik raden? Is de boze heks het weer dat nu om dichte schoenen vraagt ;-) ?

Janina Modaal zei

O, was het maar simpelweg dat :o).

Ankelien zei

:o)
Janina!! Dit verhaal klinkt me zeer bekend in de oren. Ik ben namelijk ook gezegend met een flinke 41.. door mn zus' vriendje ook wel eens minder flatterend OVERZETBOTEN genoemd.
Nu.. die maat is niet zozeer erg in trék, alleen nemen schoenwinkels maar één paar in deze maat binnen. Er vroeg bij zijn is de boodschap.. want anders ben ik er dus al mee weg. ;o)
Gelukkig is je queeste toch succesvol gebleken.. al kijk ik angstvallig uit naar het vervolg!

Dankjewel voor de lieve wensen trouwens!!

oker zei

Ja maar, voordat je over monsters begint, je kunt je jezussandalen paar numero uno toch ook gewoon ruilen voor geld? Doe ik altijd.

elke zei

mijn vrouwelijke collega heeft een 43, dat lijkt me evenzeer balen. Mijn eigen 40 is ook nogal rap uit de rekken.
Ik mag trouwens hopen dat dat niet uw benen zijn?

meisjesmama zei

Vroeger, en dan bedoel ik 4 jaar geleden ofzo, dus in mijn kinderloos bestaan, had ik ook een 41. Ondertussen ben ik twee dochters rijker en leef ik op nog grotere voet: 42 mijne god! En dan scheelt het vaak nog van schoen tot schoen, want regelmatig is een 42 nog te klein. Ik vind het vreselijk om schoenen te gaan kopen, het komt maar zelden voor dat ik mooie schoenen vind die ook nog eens comfortabel zitten (ik heb naast grote ook nog eens brede voeten)... Maar enkele weken geleden was ik een erg gelukkige vrouw, met mijn nieuwe supercomfy enkellaarsjes in maat 42 mèt hakje (ook al niet zo simpel bij zo'n grote maat) van het Schoenenfabriekske!
Voor de zomer zijn het hier teva's en Birkenstocks. Ik heb wel wat elegantere schoentjes maar die doen zeer aan mijn overzetboten...

tarrie zei

Janina toch:
Waarom zou je willen onzichtbaar opgaan in de massa? dat is toch nergens voor nodig. Je moet tonen wie je bent en er dan nog fier over zijn ook...de massa is zo grijs....
Kijk naar mij: nooit trouwen in het wit of in het lang...'t is dan wel lang geworden, maar framboos was zoveel mooier en leuker dan wit :-)

vermiljoen zei

zweer al jaren bij de meest comfotabele jezussandaal versie tussen de tenen. heb in madrid m'n zoveelste paar platgelopen ,dus ga een dezer ook naar de sandalenwinkel. ben benieuwd naar morgen

vermiljoen zei

http://www.froufrous.nl/ en doorscrollen naar 1 juni 2009

Janina Modaal zei

@Ankelien: leuk je hier nog eens te zien! Je mag je dat niet laten zeggen hoor, "overzetboten", grote voeten zijn gewoon ongelooflijk cool! Soms gewoon iets minders praktisch...

@Oker: Hmm, ruilen voor geld is helaas niet gelukt, zie deel 2...

@Elke: Wees gerust, dat zijn niét mijn benen :o).

@ Meisjesmama: Proficiat met de laarsjes! Dat kan zo deugd doen he, eindelijk iets vinden dat goed zit en dat je ook echt graag ziet! En die Birkenstocks,..., mss moet ik toch eens op de site kijken, want iedereen lijkt me dat hier aan te raden.

@Tarrie: Inderdaad, frambozenroze was heel erg mooi! Bedankt ook voor de wijze levensles :o).

@ Vermiljoen: superbedankt voor de link, want het ziet er sowieso een leuke website uit! En die sandalen zien er wel tof uit, even een grondiger studie van maken!

En aan iedereen: ik vind dat wel tof dat ik hier zoveel zielsverwanten vind, zij het op grote voet, zij het eenvoudigweg wat betreft kiezen voor comfort :o). Want ik heb een zwak voor mooie schoenen, maar helaas ook snel pijnlijke voeten... En blijkbaar zijn er zo nog :o).

Ella Montella zei

Hier nog eentje van 1m80 en schoenmaat 41... ik heb dan ook nog eens heel dunne, knokige beentjes, wat mijn voeten in het meeste schoeisel nóg groter doet lijken. Zéér onaantrekkelijk is dat! Ik ga in de zomer dus resoluut voor teensletsen of veel te warme laarzen die mijn dunne benen verdoezelen, en in de andere seizoenen voor lange broeken en zo onopvallend mogelijke schoenen. Wat wijder uitlopende broekspijpen willen ook wel eens helpen om die voeten de visuele illusie van poezeligheid te geven!