vrijdag 5 juni 2009

De queeste van de sandaal, deel 2

Waar zaten we: Janina kocht een paar jezussandalen en ook een paar elegantere sandalen. Ze was daar heel blij mee, wegens de respectievelijk praktische en esthetische voordelen hiervan.
De esthetische sandalen moeten echter nog door een slaaf in een sponsen shortje naar Janina's stad worden gebracht. Nog even wachten dus.

Hoe ging het verder:

De dag na de aankopen, ging de grote doch uiteraard ongelooflijk schattige Janina naar de bakker. Om een lekker mals wit broodje dat ze zou beleggen met hagelslag, verse ochtenddauw en goudschilfers. Alledaagse kost dus.
Voor deze korte wanderling trok ze haar nieuwe jezussandalen aan. Even inlopen en zo.

Doch, reeds bij het afdalen van de trap, merkte ze iets merkwaardigs op. Meer bepaald enkele stoute tenen die vervaarlijk in de buurt kwamen van de sandaalrand en, pardoes, over de schreef gingen.
Miljaardenondedju!

De heen-en terugtocht maakte het duidelijk: de jezussandalen waren te klein.
Janina wilde veel, heel veel, zelfs met jezussandalen aanlopen die niet helemaal bij haar andere outfits pasten. Maar wat ze niet wilde, was met te kleine jezussandelen aanlopen. Dat vond ze immers een beetje belachelijk en een beetje vies.

De met goud belegde boterhammetjes smaakten enorm, doch, Janina werd geplaagd door Grote Zorgen. Ze had te kleine sandalen gekocht.
Wat nu?

Ze raadpleegde het kassaticketje. "49,99 euro".
Dat vond ze nu niet de wereld, maar wel teveel om zomaar in de kast te laten bestoffen, meteen aan de negertjes te schenken of ritueel te verbranden.
"Ruilen binnen de 8 dagen mits kassaticket".
Hmm, was dat misschien een optie?

Janina probeerde wat te studeren, maar haar kleine gedachten zweefden steeds weer naar die vervloekte sandalen. Ze zag zichzelf al lopen op het strand. Met haar sandalen aan. Maar met haar tenen toch in het zand. Of in een gezellig Frans dorpje. Met bloedende tenen, wegens kapotgesleept op die romantische kasseistraatjes. In club "de afhangende teentjes".
Met zulke vooruitzichten had het leven geen zin meer.

Dus zwierde Janina de boeken langs de kant, sprong ze op haar stalen ros en begaf ze zich richting schoenwinkel.

J: "Goeiedag mevrouw. Gisteren kocht ik hier een paar sandalen, ik weet niet of U zich dat nog herinnert?"
De verkoopster/boze heks: "Mmm".
J: "Wel, ik heb ze thuis nog even aangedaan, maar enkel thuis he, zeker niet buiten of zo en al zeker niet om mee naar de bakker te gaan, dus ze zijn nog in perfecte staat, en toen he, toen bleek dat ze.... te klein zijn."
De heks (zucht diep): ...
J: "U moet begrijpen, daar kan ik niet veel mee doen he, met te kleine sandalen".
De heks (loopt rood aan): "Had je dat gisteren dan niet in de winkel gezien?"
J: "Euhm, neen, anders had ik ze al meteen niet gekocht. Ik heb er waarschijnlijk niet mee gestapt, hier in de winkel."
De heks (krijgt witte vlekken): ...
J: "Wat kunnen we nu doen?"
De heks (kijkt alsof ik een oneerbaar voorstel doe): ...
J: "Begrijpt U, ze zijn echt te klein he."
De heks (de wanhoop nabij): ...
J: "Dat is dus geld in het water he. En ik ben nog studente, ik heb niet zoveel geld en zo. Ik moet nu al de maandag wortels uit bokaal eten, de dinsdag maak ik daar dan wortelpuree mee met een beschimmeld patatje dat ik nog overheb van de vorige week en de woensdag drink ik dan wortelsoep. En dat alles met zo een bokaaltje babyvoeding-wortels he!"
De heks (glijdt in een coma): ...
J: "Wat denkt U? Het spijt me echt hoor, ik begrijp dat dit vervelend is voor U. Maar U kan ze wel nog verkopen he. Ze zijn nog nieuw."

De heks neemt de jezussandelen die plots ook op nonnesloefkes lijken en bekijkt ze vanbinnen, vanbuiten, vanvoor, vanachter en met Xstraalogen.

De heks (nauwelijks verstaanbaar): "kzalunentegoedbonschrijven".
J: "O ja, dat is ook goed! Diep in mijn hart had ik natuurlijk veel liever cash centen, zodat ik ze meteen kon verbrassen, maar eventueel misschien als het echt niet anders kan, neem ik wel vrede met een tegoedbon (die ik dan verkoop via Ebay of zo)!"

De heks kriebelde wat op een blaadje, schoof het als een stuk vuil naar Janina en poefte de nonnesletsen/jezussandalen/miskopen in een hoek.

J: "Merci hé! Echt sympathiek van U! En dat alles met de glimlach, ongelooflijk!"

Janina stond buiten, blij dat ze tenminste een waardebon had van een schoenwinkel waar ze nooit meer een voet kon binnenzetten.
Een naakte voet bovendien, want ze was weer terug bij af: sandaalloos.

Hoe ze dat verhielp, leest U morgen.

6 opmerkingen:

annava zei

Janina Janina, groot doch schattig,
waarom koopt u geen birckenstocks? Gewoon in een felle leuke kleur met een simpel bandje (niet dat teenmodel). Ik vind dat schoon.
Wat een avonturen maak jij mee in den blok zeg! Hola

meisjesmama zei

mor menneke toch! En nu denkte gij dat ge gerede zijt he? Awel, neen jong! Ik heb het ook al voorgehad, maar dan met laarzen. Doch goedkope laarzen van geen honderd euro, wel hele mooie. Zo mooi dat ze in de winkel perfect pasten, ookal was het maar een 41. Eenmaal thuis waren die laarzen pardoes gekrompen want ik kon er echt niet mee rondlopen. Ik terug naar de winkel, veel gezaag enzo...mijn geld kreeg ik niet terug, ik mocht wel iets anders uitkiezen...maar daar was ik absoluut niet meegeholpen met mijn (soms weliswaar verdoken) 42, want de grootste schoenmaat die ze er verkochten was 41! Ik heb werkelijk alle schoenen gepast, niks paste...Ik was behoorlijk nijdig en heb me kwaad gemaakt via mail op de 'klantendienst'. Maanden later kreeg ik een antwoord maar ondertussen had ik de schoenen al aan mijn moeder gegeven! GRRRRRRRRRRRRRRRRR

Janina Modaal zei

@annava: die birckenstocks, nogmaals, ik ga daar toch eens voor informeren :o). Misschien in de solden. Hoewel ik ook hoorde dat als je ze uit Duitsland laat overbrengen, ze sowieso tot 30 euro goedkoper zijn.
Tot welke maat gaat dat misschien, die wondersletsen?

@Meisjesmama: ik krijg zo met je te doen :o). We zijn precies op het vlak van foute aankopen even ervaren :o). Maar ach, achteraf kan je er wel eens mee lachen. Hoewel ik in het begin even fanatiek ben en ik werkelijk alles zou doen om mijn centen terug te zien. Want ook al gaat het om niet zo veel, als ik dan nadenk hoeveel dingskes uit de h&m ik daarmee kan kopen, of hoeveel terrasjes ik daarmee kan doen, dan weet ik het wel :o).

oker zei

Haha, jij hebt ook de dramatiek van het vervolgverhaal ontdekt ;)

vermiljoen zei

da's echt wreed sinds dat gedoe hier van die sandalen stoot ik van het ene sexy model op het ander. Mephisto zal er niet mee kunnen lachen, maar op 2 me poste mettespottery (check it out) over schoenen, en daar zit nu toch wel zo'n handgemaakt Italiaans modelleke bij... 1. geen geld 2. geen hak (er zijn sandalen die schoner zijn in die post, maar wel voorzien van hak, en ik kan daar niet op lopen. Toch niet met volle kabba, kind op mijn rug en kleuter aan de hand en ook niet fietsen)

lisette zei

Ja Birkenstocks!!! Wel goede maat nemen dan ;-) Ben benieuwd wat er mis/goed gaat met de levering van de andere sandalen...