vrijdag 22 mei 2009

Mereltjestas

Afgelopen zondag ging Janina naar het lentefeest van een achternichtje, merel.
En een lentefeest was het: de zon piepte nu en dan door de wolken, er was een lekkere barbecue en uiteraard werden er een hele hoop pakjes gegeven.
Janina en haar vader gaven een stoer cadeau getiteld "een skateboard". Omdat het mereltje daar zelf om gevraagd had, niet omdat we kleine mereltjes al van kinds af aan willen wijzen op het belang van emancipatie en daarom mannelijke cadeaus geven die het bovendien mogelijk maken zich zelfstandig te verplaatsen. Dus: gewoon, een skateboard.
Janina maakte zelf ook nog een klein pakje, en wel dit:Een klein tasje voor het mereltje, met haar naam op en een vogeltje dat waarschijnlijk niet op een merel lijkt, daar Janina niet zo goed weet hoe een merel er uit ziet.

Janina werkte voor het eerst in haar leven ook met vlisofix, en wat een gemak bleek dat. Behalve in het begin, toen ze het nog niet zo goed doorhad en bijgevolg haar strijkijzer om zeep hielp door iets ondersteboven te leggen. Ach wat, een groen gekleurd strijkijzer strijkt ook nog.

2 opmerkingen:

prutsen zei

Mooi tasje!

lisette zei

Mooi!! Leuk ook met de naam en het toffe vogeltje erop!
Wel K dat je strijkijzer eraan is. Maar wees gerust.. dat is precies de reden dat ik dat spul niet gebruik. Ik weet zeker dat 't mij ook zou gebeuren!