zondag 4 januari 2009

Wanneer je niets te zeggen hebt en toch iets wil zeggen

Morgen begin ik met het intraveneus inbrengen van mijn cursussen, dus dan zal de hoeveelheid spannende activiteiten zodanig slinken dat er waarschijnlijk niet veel bloginspiratie meer zal te rapen vallen...
Ik geef toe, ook vandaag was het spannende er al een beetje af en bestond mijn pauze nu en dan uit het rondsnuffelen op Etsy, de webwinkel voor hand- en zelfgemaakte dingetjes.

Dat herinnerde me er aan dat ik jullie nog steeds mijn meesterwerk niet heb getoond, namelijk het Zachtste en Fleurigste Kussen ter Wereld (bescheidenheid siert, nietwaar)!Dit is alvast de voorkant, met vogeltjes, een appeltje inclusief steeltje links van de boom op de grond, en zelfs, voor de aandachte kijker, enkele "geborduurde" bloemetjes.

Omdat zo een mikmak van opgenaaide toestanden waarschijnlijk niet zo zacht ligt, zorgde ik voor een zachtere achterkant. Die bestaat helemaal uit zachte fleece, met enkel een rode kuifjesvogel in de rechterhoek.

Er zitten nog een paar foutjes in het kussen, doordat ik bijvoorbeeld geen strijkijzer had om de figuurtjes met kleefstof te bekleven, waardoor er een paar rimpels inzitten.
Anderzijds: het was mn eerste "grote" werkstuk, waarbij ik heel veel dingen voor het eerst deed, zoals figuurtjes met een zigzag vastzetten op de achtergrond, en het moest allemaal nogal snel gebeuren. Al bij al was ik dan ook vrij tevreden en vooral heel fier toen ik het kon afgeven als cadeautje.
En wie durft Janina tegenspreken, zo de dag voor haar verjaardag? (Soms is ze heel subtiel, die Janina.)
Na de examens hoop ik veel leuke dingen te kunnen maken, zoals een paar kleine cadeautjes voor allerlei lieve (nog ongeboren) baby'tjes, een paar broches, een aantal etuitjes en misschien nog een rokje.
Tot daar mijn handwerk-gestoef, tijd om de infusen klaar te leggen voor morgen.

9 opmerkingen:

elke zei

Mooi kussen, ondanks de foutjes die alleen jou opvallen.
Veel succes met het blokken!

zapnimf zei

En een hip hip hoera voor morgen.

Anoniem zei

Er is er eentje jarig, hoera, hoera, hoera!!!
Proficiat.

lisette zei

Hiep hiep hoera!!!! Gefeliciteerd met je verjaardag!! En je kussen is het mooiste, zachtste en liefste kussen ter wereld!!

elke zei

En een gelukkige verjaardag vandaag!!!

welwel zei

beste Janina,
Eerste en vooral : nog een late maar zeer gelukkige verjaardag ! Piepjong. Geniet er van !
En... je bent nu wel aan het studeren ... MAAR ... waar blijft die foto van dat rokske ??

Janina Modaal zei

Dankejwel voor de verjaargadswensen!

En wat betreft de foto's van het rokje: die volgen zeker, maar momenteel ben ik dus dat stikje kwijt om de foto's over te zetten van mijn toestel naar de pc...
Ik laat jullie dus nog wat in spanning wachten :o).

welwel zei

verjaargadswensen ... wat een leuke (freudiaanse) ... en tevens leuk voor het rokje !! succes met de blok ondertussen !

Janina Modaal zei

tss, welke gedachtenkronkels hebben mijn brave lezertjes hier toch allemaal... ;o).