donderdag 15 januari 2009

Hoe het kan verkeren

Wat deed Janina de dag voor het examen: nog snel eens door heel de cursus razen - de zoom van haar rok inleggen, zodat ze er een beetje schappelijk uit zag, een doel dat eveneens werd gediend door een broodnodige douche - aan de copywinkelman 10 keer uitleggen dat het voorblad in kleur moest maar de rest in zwart-wit mocht - 200 keer controleren of ze de taak in haar tas had gestoken - op tijd gaan slapen en haar ogen koppig toenijpen "slaap! slaap! slaap! binnen 7 uur moet je al opstaan! slaap! slaap! binnen 6,5 uur moet je al opstaan! slaap! nog 6 uur!"

Wat deed ze op de dag van het examen: het vroegst opstaan in jaren - zweten -zuchten - twijfelen - zwijgen - denken "zeg dan toch iets" - enkele onsamenhangende woorden uitkramen - helemaal van de kaart een spaghetti eten waardoor ze nog 7 dagen naar de look gaat ruiken - opgebeurd worden door een vriend die uren thee met haar kwam drinken. Echte vrienden banen zich een weg doorheen het lookgordijn, blijkbaar.

Wat deed ze de dag na het examen: eindelijk! slapen! - naar de kapper gaan. Weg met de samson-froefroe - veel te veel stof kopen voor veel te weinig geld. Maandag begint ze aan een bruine broek! Bruin! Terwijl ze dat normaal nooit draagt! - Theatertickets bij de vleet afhalen - uit eten gaan (misschien eens iets met look?) en hopelijk daarna nog naar "the idiots kijken".

Wat zal ze twee dagen na haar examen doen: de stad intrekken op soldenjacht. Ahja, op zoek naar iets voor op die bruine broek he.

2 opmerkingen:

lisette zei

Hoop dat je examen goed gegaan is! Dat zou mooi zijn..
Goede deal 'veel te veel stof voor veel te weinig geld', moet ik ook eens doen! Ben benieuwd naar al die spannende creaties die daaruit voort gaan komen. (and show us your skirt!!)

welwel zei

Wat heerlijk ... dat gevoel na een examen. En tegelijk ... wat heerlijk dat ik dat nooit meer moet meemaken ... Geniet van de solden !!