dinsdag 21 oktober 2008

Wilde plannen en hun invloed op het gestel

Dit weekend was Janina welgeluimd. En wel omdat ze de stoere beslissing had genomen niet geen, niet één, maar wel twee citytrips te doen.
De eerste gaat naar Amsterdam en wel gauw, namelijk volgende week ergens, als ze het goed heeft onthouden.
De tweede gaat naar Londen en wel tussen kerst en nieuw.

En goesting dat ze daar in heeft, dat kan U zich nauwelijks voorstellen. Het is immers meer dan een jaar geleden dat ze op reis ging en wanneer ik daarbij vertel dat het naar de Ardennen was, dan begrijpt U het helemaal.

De stoerheid is ondertussen wat bezonken en Janina stelt zich de volgende vragen:
In Amsterdam gaat ze couchsurfen, een modieuze term voor het overnachten bij onbekenden. Wat als die onbekenden viezerds zijn, die vlooien kweken in hun logeerbed? Wat als ze griezels zijn, met een grijns gelijkend op die van Leo Johnson? Wat als Janina in al haar elegantie de dure Chinese vaas omstoot van haar gastheer of -vrouw?
In Londen gaat ze de periode overbruggen tussen kinneke jezus' geboorte en het aftellen naar het nieuwe jaar. Een periode waarin ze eigenlijk achter haar cursussen zou moeten zitten, gezien de examenperiode in januari. Een periode waarin ze waarschijnlijk nog snel enkele taken zal moeten afwerken. Een periode waarin ze onder normale omstandigheden al lichtelijk vergaat van de zenuwen.
Bij deze: Wat nu gedaan? Hoe de te-vertrouwen-graad van de couchsurfers op voorhand inschatten? Hoe taken maken op het topje van de Big Ben?
Suggesties steeds welkom.

3 opmerkingen:

Claire zei

Couchsurfen is super!

Anoniem zei

Suggestie van reispartner nummer 2: sluit u op tot kerstmis en maak dat die verdomde taken geschreven, herschreven, ontdubbeld en ingebonden zijn voor we vertrekken! Dan kunt ge uzelf daarna belonen met stapels kledij aan halve prijs (want als ge u opsluit geef je ook nog es geen geld uit!), duust warme chocomelken, kerstliederen, romantische wandelingen met de plaatselijke James aan de Thames en nog veel meer van dat gezelligs! Maar tis maar een suggestie ;)

Janina Modaal zei

Hey reispartner!

Merci voor de tip van de opsluiting, ik zal hem in geachten houden, vooral wanneer ik nog eens op café, in de cinema, in t theater, ... zit :o).

Neenee, ik doe echtmn best, ik zit hier nu wel in de Vooruit MAAR voor studiedoeleinden!
Met andere woorden, ik ben één en al vlijtigheid!

Tot aan de Thames, met James!