maandag 7 juli 2008

Were van WerchterWe zijn terug van Werchter.

We hebben het overleefd, we hebben er van genoten, we zijn weer goed voor een jaar en we hebben weer heel wat bijgeleerd en wel dit:

  • De (festival)trends van het jaar zijn: cathoubotten voor de meisjes en snorren voor de jongens. Wat betreft dat eerste ben ik er vrij gerust in dat deze trend beperkt zal blijven tot de festivals maar wat betreft dat tweede... Ik kan alleen maar zeggen: ik hoop het van ganser harte.
  • Jongens kunnen even goed boodschappen doen als meisjes. Daarbij zijn ze vooral gespecialiseerd in veel en vettig. Koeken, bifiworsten, 60 eiers, zeker 5 kilo spek voor bij die eiers, kant-en-klaarpasta's allerhande, bier, 200 sandwichen, jumboflessen Jägermeister, alle ingrediënten voor een ochtendlijke Irish Coffee en zo kan ik nog enkele uren doorgaan. Danku daarvoor, trouwens. Het heeft me allemaal evenzeer gesmaakt. Ook dank om jullie spieren te laten rollen bij het sleuren met partytenten, gasvuren, meer steelpannetjes dan ik ooit bij elkaar heb gezien, frigoboxen, stoelen en bovengenoemde 200 kg. eten.
  • Nerds zijn leuk. Vooral wanneer ze een groepje oprichten genaamd Hot Chip.
  • Dikwijls mist een mens zijn trein en is er maar één bus per uur die je net ziet wegrijden. Maar soms heeft een mens geluk en staat de Werchterbus op hem te wachten, is er een trein binnen een kwartier en haalt men net die ene bus van dat uur.
  • In een tent kan de temperatuur op minder dan een uur wel veertig graden stijgen. Van "Ze stierf gelukkig maar onderkoeld" tot "Ze is van ons heen gesmolten".
  • Neem altijd je regenjas mee op de wei. ALTIJD.
  • Kijk nooit in een festivalwc. NOOIT.
  • Wanneer men op zijn rekening de put ziet die Werchter heeft veroorzaakt, lacht men best gewoon eens. Voor wenen is het te laat en kwaad zijn kan je alleen maar op jezelf. Dus: haha. Meer nog: haha, volgend jaar graaf ik weer zo een put en ik zweer jullie, hij zal nóg dieper zijn!

Bij deze hef ik stinkend mijn festivalbeker: op de put!

Geen opmerkingen: