En dit naar aanleiding van het recept dat Mme Zsazsa op haar blog plaatste. Ze beweert dat het het lekkerste ballekesrecept ooit is.
Ik ga dat niet in twijfel trekken. Zij is immers al een Mme. En ik nog maar een meiske.
En toch kan ik al lekkere gehaktballetjes klaarmaken. En wel als volgt:
(Voor 4 personen)
Maak een tomaat-paprika-saus:
- Laat een ajuintje en wat look verkleuren. Voeg er drie blikken tomaat aan toe, drie rode paprika's in stukjes, een bosje basilicum, p&z, twee eetlepels honing en wat paprikapoeder. Het lekkerste is als je de paprika's eerst grilt in de oven. Laat een goed halfuur pruttelen.
Maak gehaktballetjes:
- meng gemengd gehakt met een potje ricotta, een eitje, een pakje parmezaan, wat verse spinazie en veel pijnboompitjes. Draaien maar, die balletjes.
- Bak de balletjes al eens in de pan
- Doe ze bij de saus en laat nog een kwartiertje garen
- Dien op met pasta
Ziezo, bij deze heb ik één van mijn persoonlijke favorieten onthuld. En één van Janina-vriendin C. haar favorieten, meen ik te mogen zeggen. En van mijn mama's favorieten. Hoewel zij ze nog niet heeft gegeten. Maar ze weet gewoon dat ze overheerlijk zijn. Door al mijn gestoef erover, namelijk.
Maar het is beloofd: deze vakantie maak ik ze thuis ook eens!
1 opmerking:
En kwijl - pardon, ik bedoel 'kijk' - ik ben op slag in de hond van Pavlov veranderd.
Een reactie posten