zondag 15 juni 2008

Groene Groensels




Moest ik mij niet inhouden, dan zou ik hele dagen rode groenten eten, zoals tomaten en rode paprika in alle mogelijke vormen en combinaties.

Discriminatie is echter nooit goed, dus stapte ik onlangs de groentenwinkel binnen met de opdracht eens "groene groenten" te kopen.

Ik maakte ze als volgt klaar:
  • Kook, in een kommetje apart, patatjes.
  • Doe een beetje ui en look in de wok en laat verkleuren.
  • Voeg peultjes en groene paprika als eerste toe. Laat een tijdje opstaan, zodat het een beetje zacht wordt.
  • Voeg later broccoli en champignons (nee, die zijn inderdaad niet groen) toe. Laat nog enkele minuutjes zacht worden. Er is wel een verschil tussen "zacht" en "moes". Dit is vooral een opmerking tegen mezelf, voor wie zich reeds aangevallen zou voelen in zijn kooktalent.
  • Kruid alles naar wens.
  • Kruid de patatjes met aardappelkruiden van den Delhaize.
  • Voeg een groot stuk goed doorsmakende feta in blokjes toe aan de groene groensels.
  • Eerst de patatjes op het bord en dan de rest er over.

Smoakluk!

Geen opmerkingen: