donderdag 1 mei 2008

Dag van geen arbeid

Op 1 mei, schuift men alle werkzaamheden opzij.
Zo niet ten huize Janina.
Er werd zwaar gearbeid, en wel op de volgende manieren:

  • Er werd aangevangen met een serieuze overslaping. De schuldige is de onbekende die deze nacht om 4u plots aan mijn bed stond met de mededeling "Ow-tzalierniezijn". Ik was toen tezeer geschrokken om U van antwoord te dienen, maar ik kan U nu zeggen: Wie U ook was of wat U ook te zoeken had, U had het inderdaad niet hier te zoeken.
  • Ik gaf de katten eten. Daarbij liep er eentje onder de kattebrokwaterval, waardoor alle brokken op zijn kop lagen, en de ene van de andere zijn kop begon te eten. Dat vond ik grappig.
  • Ik maakte een Voos Krokske. Ik ben namelijk fan van croquetoestellen en test hoever ik kan gaan in het combineren van restingrediënten die dan allemaal worden samengesmolten tot één warme brij. Vandaag had ik een succesnummer: Men smere de stuutjes aan de binnenkant in met mosterd, legt er een schelleke kaas tussen, stukjes zwanworst en stukjes augurk. Het klinkt voos en het is het ook, maar tegelijkertijd is het heel lekker. Ik ben studente voor iets hé.
  • Ik selecteerde de leukste foto's die ik gisteren nam van mijn pianokindjes. De jongste stak op het einde namelijk mijn digitaal fototoestel in mijn handen met de vraag "of ik die foto's van haar er eens wilde uithalen, zodat ze ze in haar album kon steken". Ik kon niet goed uitleggen waarom dat niet kon en wil dat nu zo snel mogelijk goedmaken, zodat ze haar pluche, fluoroze album snel kan bijwerken.
  • Ik werkte aan mijn onafscheidelijke thesisvriend.
  • Ik besefte nogmaals dat ik echt niet graag U2 hoor.
  • En straks zal ik nog kunnen toevoegen: ik nam een douche en ging iets eten met vrienden.

Als dat niet noest arbeiden is, dan weet ik het ook niet. Toch?

Geen opmerkingen: